I den första matchen efter jul fick Sparks se sig besegrade av ett rutinerat och ett av Superettans bästa lag. Nu är det alltså dags igen. Central i deras hemmaborg är en tuff och härlig utmaning. För Sparks handlar det om att sätta ribban på en utmanande nivå och försöka vara bättre än den senaste prestationen mot Central.

Påverka det som påverkas kan

När vi har tre av seriens bästa lag de fyra första matcherna i Superettan handlar det om att arbeta långsiktigt och med de delar vi kan påverka själva. Vi ska vara väldigt klara över att vi är ett nytt lag med spelare som aldrig spelat på den här nivån. Vi lär oss ständigt och behöver förstå hur vi kommer förberedda på bästa sätt till varje träning och match. Moment som hur vi kommunicerar, arbetar på returer, springer, spelar försvar och följa den plan vi har kan vi påverka och det är också här vi ska ha våra fokuspunkter. Det är också utifrån dessa fokuspunkter vi sätter våra mål för prestationen och också det vi utvärderar efteråt.

”- Jobbar vi tålmodigt och systematiskt tror jag vi ständigt kan lära oss och utvecklas i rätt riktning. Det gäller att hålla fokus på rätt saker och tro på det vi gör. Vi vill självklart vara med och tävla på denna nivå. För att göra det behövs långsiktighet och att ta steg i vår utveckling.” säger Johan Enbom om matchen.

Några spelare borta

Den senaste veckan har vi haft en del spelare borta pga lättare skador eller sjukdom. Givetvis är detta inte optimalt men också något som alla lag drabbas av. Vi hoppas att alla kan medverka de sista träningarna innan söndagens match. Trycket på träningarna och intensiteten blir helt annorlunda om alla kan vara med.

Central = rutin

Kommer Central med fullt lag pratar vi om spelare som är 10-12 år äldre med erfarenhet från SM-guld, collegespel och proffsspel. Givetvis en tuff nöt att knäcka för oss men också en inspirerande utmaning. Ska vi lyckas i våra ambitioner behöver vi vara starka tillsammans och gärna ha några spelare som vill gå i täten. Spelare som är beredda att kliva utför den berömda ”comfort-zonen” kommer vara till stor hjälp för oss.

”- Får jag önska skulle jag vilja se stjärnor tändas på söndag. Spelare som kämpar, visar rätt attityd, gör sitt yttersta och lyckas i sin prestation skulle få mig att vissla hela vägen hem till Huskvarna” avslutar Coach Enbom.

Uppkast; kl. 15:00, söndag 25/1 i Gärdeshallen, Sthlm