Återigen är det dags för Nässjö Basket och Wetterbygden Stars att mäta krafterna om vilka som (för tillfället) får titulera sig starkast i Småland. De två tidigare mötena har Nässjö Basket gått segrande ur och får anses vara favorit på grund av detta samt det faktum att årets tredje derby lagen emellan spelas på just deras hemmaplan. Med det faktumet så kommer också ett favoritskap som i sin tur borde passa Stars ganska bra att därmed får ikläda sig rollen som ”underhund” med allt att vinna.

Att det är en viktig match som går av stapeln ute i Nässjö Sporthall under söndagskvällen kan nog vara årets hittills största understatement. Matchen, som dessutom TV-sänds i C More/Sportkanalen, har alla ingredienser att bli en likvärdig rysare som det senaste mötet i Huskvarna Sporthall som då gick till förlängning.

Nässjö Basket har denna säsong fortsatt att visa vilket otroligt starkt hemmalag man är men inte utan att det går att rubba dom, det visade om inget annat än ett ”pånyfött” Köping Stars i den senaste omgången i en match som gästerna lyckades vinna med 82-80. Nässjö Basket förfogar över en uppsjö av kompetenta basketspelare men där den kanske enskilt mest spännande, och definitivt den mest överraskande, är en svensk ung herre vid namn Felix Terins. Den Norrköpingsfostrade östgöten lämnade de regerande svenska mästarna inför den här säsongen och har fram tills nu visat med eftertryck vilken oerhörd talang han besitter – numera står Felix Terins överst på alla scoutingrapporter hos Nässjö Baskets konkurrenter – inklusive hos Stars.

Förutom Felix Terins så gör naturligtvis Wetterbygden Stars bäst i att se upp med Nässjö Baskets stora hot inside, Dartaye Ruffin. I den nämnda förlustmatchen mot Köping Stars skickade den väldige centern i hela 34 poäng ackompanjerat av 13 returer och var så nära att nästan på egen hand vända matchen till Nässjö Baskets fördel efter att man legat under stort i början av matchen. Om Nässjö Basket har en akilleshäl så är det möjligtvis att man varit (och i viss mån fortfarande är) både skade- och sjukdomsdrabbat. Detta i sin tur innebär att spelare som Terins, Ruffin, Marquis Jackson och Franklin Williams alla fått gå tunga minuter den senaste tiden, ett faktum som riskerar att förr eller senare betala sig på ett eller annat sätt – klarar Stars av att stå emot Nässjö Baskets förstafemma så är mycket vunnit samtidigt som det naturligtvis är lättare sagt än gjort.

Wetterbygden Stars kommer till spel efter en klart godkänd laginsats mot Borås Basket. Efter att ha lett matchen med sex poäng en bit in i andra halvlek så drabbades Borås Basket av en ”lidnersk knäpp” som numera har blivit synonymt med begreppet ”bang, bang, bang” som lagets coach, Henrik Svensson själv myntade. Efter ett trepoängsregn från Borås Basket modell värre under en fyraminutersperiod i tredje perioden så fanns det sen ingen återvändo tillbaka för Stars i den matchen. Insatsen, bortsett då möjligtvis för den nämnda fyraminutersperioden, lovade annars gott och är väl värd att bygga vidare på, framförallt verkade energinivån vara tillbaka på den nivå den måste vara rent försvarsmässigt.

Kyle Rowleys inträde i laget bådar också gott och här får nu den gode Rowley en matchup (Ruffin) som borde passa honom bättre än Borås Baskets trepoängsskyttar senast. I Kyle Rowley, och med Waly Niang tillbaka sedan någon match tillbaka, förfogar Stars numera över två spelartyper som definitivt saknades den senaste gången Wetterbygden Stars besökte Nässjö Sporthall – det är klart att man hoppas på att kunna få nyttja detta faktum de tillfällen Dartaye Ruffin tvingas till vila.

Nässjö Basket-Wetterbygden Stars
Söndagen den 13 januari
Nässjö Sporthall
19.34

Ingen möjlighet att se matchen LIVE i Nässjö? Lugn, antingen ser du matchen som sagt på C More/Sportkanalen eller så köper du hem matchen på via länken nedan till en kostnad av 89 kr – följ instruktionerna i länken.

https://sblplay.se/