På söndag ställer Wetterbygden Sparks siktet norrut för returmöte med välmeriterade Norrköping Dolphins, ett Dolphins som säker kommer att ta emot med varma servetter. Rond ett i Huskvarna vanns av Sparks med 67-60 och att östgötarna kommer att vara laddade till tusen råder ingen tvekan om.

För Wetterbygden Sparks del så råder det sjukstuga, eller rättare sagt, ”skadestuga”. I samband med träningarna under veckan som gått så stukade först Sofia Hägg foten och bara halvtimmen senare var det även färdigtränat för Cajsa Uhrström pga av en krånglande fot. Sedan tidigare vet vi att Alice Jernberg är indisponibel med en rygg som inte riktigt ”vill som Alice vill”. En redan tuff på söndag blev därmed ännu tuffare.

Norrköping Dolphins kommer till spel efter att ha höstat in två raka viktorior efter Huskvarnabesöket, så självförtroende lär vara på topp. I senaste mötet var det Shaylen Burnett, Sofia Pelander och Lovisa Hjern som vållade Sparks störst huvudbry. På andra sidan var det Sparks trepoängsskytte som firade stora triumfer. På tal om trepoängsskytte så var Dolphins Günesh Karaoglan i bästa ”Sparksklass” från trepoängsland när hon i senaste omgången hystade i 6 av 7 från distansen och landade på respektingivande 25 poäng.

Vi ser fram emot några spännande dueller i form av Lollo Halvarson versus Sofia Pelander i färgen, trepoängsdrottningarnas kamp från ”down-town” och den inte helt oviktiga detaljen om vilka guards som bäst lyckas leda sitt lag från bakplan där stort ansvar vilar på Stephanie Gardner och Jelena Krsmanovic i nämnda lagkamraters frånvaro.

Från Wetterbygden Sparks horisont är förhoppningen att gnuggandet av den ädla konsten att spela försvar ska göra att vi ger oss chansen att ännu en gång välta storlaget från Norrköping.

Norrköping Dolphins-Wetterbygden Sparks
Söndagen den 13 januari
Stadium Arena
16.00

Ingen möjlighet att se matchen LIVE i Norrköping? Lugn, du ser matchen på via länken nedan. Swisha 699 kr till 123 215 6735 så skickar vi över koden som berättigar dig tillgång till ALLA matcher i SBL under säsongen 2018-2019. Glöm inte att skicka ett sms till 0708-941106 när du swishat så att vi vet när att skicka över koden.

http://basketligandam.se/webbtv/