I söndags fick Sparks se sig besegrade av ett något hungrigare Norrort. På lördag är det dags för ett nytt möte mellan lagen. Det finns alltså en chans till revansch för Sparks, inte minst på den egna prestationen.

En mycket bra träningsvecka

Hittills i veckan har Sparks tränat på riktigt bra. Fler spelare är tillbaka i träning och intensiteten och skärpan har skruvats upp några snäpp. Fokus har legat i det grundläggande försvarsarbetet och i några av detaljerna i anfallsspelet. Spelarna har svarat bra på det vi vill göra och det såg riktigt bra ut på gårdagens (onsdag) träning.

”- Onsdag kväll var topp-5 denna säsong. Det var kamp, intensitet och utmaningar. Basket ”på riktigt” som jag ser det. När försvarsspelet gör det svårt för anfallande lag, behöver vi vara skarpare i spelet. Det är så här vi utvecklas och går framåt. Det var en härlig träning igår” berömmer Johan Enbom.

Stocklassa viktig i Norrort

I den senaste matchen var Emilia Stocklassa starkt bidragande till Norrorts spel och seger. Våra stora försvarsspelare måste ta hand om närspelet på ett bättre sätt än i söndags och hjälpen kan vara betydligt bättre. I den senaste matchen stod hon för väldigt mycket positiva saker i Norrorts spel och en effektivitet på 21.

Frånvarolistan krymper

Det ser ut som om Anna-Maria Mirkovics muskelbristning sedan USM fortfarande håller henne borta från träning hela veckan, vilket är ett avbräck i spelet nära korgen. Vidare är Andrea Bolstad-Raa på landslagssamling i Norge denna helg. Tillbaka efter sjukdom är Julia Winther och Sandra Werner, som inte var med i det senaste mötet mellan lagen.

På lördag kl. 14:00 är det alltså dags för match i Arenan. Kryssa almanackan och sjung upp stämbanden, kom och heja!