”Tuffast tänkbara motstånd” är ingen överdrift när Wetterbygden Stars under lördagen beger sig till Kringelstan för match mot serieledarna, Södertälje Kings. Elva segrar och endast en förlust talar naturligtvis sitt tydliga språk: här har vi ett lag och en organisation som har alla möjligheter i världen att gå långt, kanske tom allra längst, när det vankas slutspelsbasket till våren. Senaste matchen lagen emellan i Huskvarna Sporthall vann bortalaget med fyra poäng men då ska vi ha i åtanke att bägge lagen saknade en hel drös spelare – det är således mer eller mindre helt nya förutsättningar under lördagen när lagen drabbar samman för andra gången denna säsong.

Under den aktuella matchen den 16 oktober i Huskvarna Sporthall saknade egentligen bägge lagen alla sina tänkbara spelare på position 4-5. Att kalla matchen för ”Smurfarnas Kamp” vore kanske att förringa spelare som Jonathan Bohman i Stars och Alexander Lindqvist i Kings och deras storlek (trots allt ganska resliga pojkar) men faktum är att den matchen nästan uteslutandes avhandlades av spelare på perimetern. Till lördagens match är det annorlunda och framförallt då i hemmalaget. Tillbaka i laguppställningen då är spelare som Eric Adams, Toni Bizaca och hemvändaren Adam Ramstedt som alla bidrar med storlek även om kanske Toni Bizaca har sina främsta jaktmarker utanför trepoängslinjen. Wetterbygden Stars har i sin tur även dom fått in ”lite” storlek i form av den 216 cm långe Carl Engström – förutsättningarna inför lördagens match får således därför anses vara mer ”normala” än vad som var fallet för lite mer än en månads sen.

Wetterbygden Stars kommer från en hjärtskärande förlust mot Nässjö Basket i tisdags. Den matchen är nu färdiganalyserad och lagd till handlingarna och slutsatsen är egentligen ganska enkel: om man har några som helst ambitioner (vilket man självfallet har) att åka till Täljehallen och försöka rubba ett ”11-1-lag”, så är det mycket som behöver bli bättre. En sådan sak är beslutsfattandet. Att vara disciplinerade och göra det som sagts före matchen, och inte ”sväva iväg” på egendesignade äventyr, är A och O om man överhuvudtaget ska kunna tävla mot en maktfaktor som Södertälje Kings för är det någon lag som kan associeras till disciplin, så är det Kungarna från Södertälje.

Apropå maktfaktor: Södertälje Kings och hela dess förening, Södertälje BBK, firade för några månader sedan 50 år som förening. Varför nämner vi det här? Jo, för att ibland är det viktigt att få lite distans och perspektiv på saker och ting, speciellt när kanske precis förlorat en jämn basketmatch på hemmaplan mot ”värsta” antagonisten. Oavsett vart Wetterbygden Stars åker på bortamatch (eller för all del vilka man tar emot på hemmaplan) så är det motståndare, som i Södertäljes fall, kan ha uppemot 50 års mer erfarenhet av den här nivån än vad Stars har. Med detta i åtanke så kan ju Wetterbygden Stars spela helt avslappnat under lördagen med insikten att all press rimligtvis borde ligga på hemmalaget. Södertälje Kings har under de senaste åren gillat att ikläda sig rollen som underdog men enligt oss finns det bara en underdog när väl kulan går i luften kl. 15.04 under lördagen och det är INTE Södertälje Kings.

Södertälje Kings-Wetterbygden Stars
Lördagen den 24 november
Täljehallen
15.04

Ingen möjlighet att se matchen LIVE i Södertälje? Lugn, du ser matchen på via länken nedan. Swisha 990 kr till 123 215 6735 så skickar vi över koden som berättigar dig tillgång till ALLA matcher i SBL under säsongen 2018-2019. Glöm inte att skicka ett sms till 0708-941106 när du swishat så att vi vet när att skicka över koden.

https://sblplay.se/