När Wetterbygden Sparks avslutar höstsäsongens hemmaspel välkomnas obesegrade Alvik Basket till hemmaborgen; ett Alvik Basket som ståtar i serietopp med åtta raka segrar – en utmaning så god som någon för hemmalaget.

I Alvik Basket huserar den mest meriterade spelaren genom tiderna i Svenska Basketligan, Janel McCarville. Ett flertal spelare har genom åren tillskrivits detta epitet, men det är bara för den som så önskar att själv leta och ta reda på fakta om Janel! Om vi nöjer oss med årets färska siffror från Svenska Basketligan kan vi konstetera att Janel är seriens totalt näst effektivaste spelare med toppsiffror både vad gäller returer och assists, och detta från insidepositionen. Att märka är också att detta utförts med en snittid på 24 minuter/match. Det går inte jättefort alla gånger men det blir oftast jätterätt. En ny STOR utmaning för Sparks i allmänhet och Lollo Halvarsson i synnerhet – ännu en giganternas kamp.

Alvik Basket består dock av så mycket mer kvalificerade spelare. Rent poänggörarmässigt är Elin Ljunggren den bästa med ett poängsnitt på 18 poäng per match. Med namn som Paula Juhlin, Anna Lundqvist, Anna Stern och Helene Haegerstrand samt italienskan Ilaria Zanoni  och ungtuppen Tova Sabel finns inga större problem att producera, frågan är väl mer om hur bollarna ska räcka till för alla kompetenta poängmakare. Här har Sparks en uppgift i defensiven som måste betraktas som i högsta grad utmanande.

Sparks har gjort en väl godkänd höst och det finns all anledning för gänget att ta sig an denna utmaning med tillförsikt, det finns bara uppmöjligheter och den chans som finns ska vi ta, Alvik Basket är naturligtvis stora favoriter, men vi ska se till att de ska få arbeta för det på lördag.

Väl mött för den avslutande hemmafighten innan tomten kommer!

Wetterbygden Sparks-Alvik Basket
Lördagen den 15 december
Huskvarna Sporthall
15.00

Ännu finns det platser att förboka i Huskvarna Sporthall – skicka din reservation till info@wbbasket.se