Det är bäddat för en viktig och spännande fight när Wetterbygden Sparks i grundseriens sista hemmamatch på onsdagskvällen välkomnar seriens sydligaste inslag, Eos Lund, till vår hemmaborg.

Wetterbygden Sparks har chansen att slå in sista spiken i slutspelskistan medan Eos Lund kampar om femteplatsen, med viss möjlighet även att nå den ack så viktiga fjärde positionen. I höstens möte nere i universitetsstaden var det Eos Lund som dikterade villkoren från start till mål (68-56). Wetterbygden Sparks var dock så nära som två poäng med fyra minuter kvar, men i ärlighetens namn var det Eos Lund som var klart bäst då. Förhoppningsvis får vi se ett annat scenario på onsdag.

Formen synes god i båda lägren. Wetterbygden Sparks kommer från en härlig bortaviktoria mot Uppsala Basket medan Eos Lund har två raka; gångna helgen bärgades vinsten efter stor dramatik då Visby Ladies bortaslogs med en poäng, efter förlängning, med matchens sista skott. Ett resultat som passade Wetterbygden Sparks som hand i handske – tacksamheten mot Lundalaget tänker vi dock inte visa under onsdagskvällen. I segermatchen mot Visby Ladies var det som vanligt trion Ida Tryggedsson Preetzman, Leah Scott och Dubravka Dacic som drog det tyngsta lasset. Det blir en rejäl utmaning att hålla dessa tre kompetenta damer i herrans tukt och förmaning; dock ett måste för en för Wetterbygden Sparks lyckad utgång.

I Sparkslägret är det av naturliga skäl glada miner då chansen till slutspel är i våra egna händer; det känns ganska stort för att vara premiärsäsongen i spelet med de stora elefanterna. Visst vore det en rejäl fjäder i hatten att kunna boka slutspelsbiljetten på hemmagolv genom att ta revansch på Eos Lund. Ta chansen att stötta Wetterbygden Sparks genom ett besök i Huskvarna Sporthall för att vara en del i detta ögonblick.

Wetterbygden Sparks-Eos Lund
Onsdagen den 13 mars
Huskvarna Sporthall
19.00

Biljetter säljs i vår entrékassa med start 18.00