Efter gårdagens dramatik i Huskvarna Sporthall mellan Wetterbygden Stars och BC Luleå är det återigen dags att duka upp Sporthallen för fest. Redan i eftermiddag är det nämligen dags för möte mot våra träto- och nykomlingssystrar från västkusten, Högsbo Basket – ett lag som vi spelat väldigt många matcher mot de senaste åren; först i Basketettan och sedan i Superettan. Nu ska det bli fantastiskt roligt att tampas i SBL, och för första gången på vårt hemmagolv.

Högsbo Basket har fram tills nu visat sig vara den klart starkaste av dessa båda nykomlingar; dels i form av en klar seger i mötet i höstas och dels för att man totalt mäktat med fyra fler vikorior än Sparks. Produktionsmässigt så har de båda importerna, pointguarden Tiasha Gray och centertanken Alexis Harder, tillsammans med dito tank Hanna Johansson varit klart dominerande. Högsbo Basket har varit hårt skadedrabbade men, precis som i morotslandet där de mindre morötterna får chansen att växa när de stora dras upp, så har övriga spelare ”steppat” upp och producerat på ett starkt och imponerande sätt. Ett fantastiskt dugligt tillskott har man också fått i rutinerade Sofie Lundberg som klivit in och presterat tvåsiffrigt i poängkolumnen i sina två fighter. När laget gångna helg pressade Luleå Basket in på målsnöret var det dessutom utan båda ”tanksen” Alexis och Hanna – väldigt respektingivande!

I Sparkslägret är känslan att det finns mer att ge – vi har inte riktigt nått vår fulla potential. Det blir en rejäl utmaning att ta sig an detta Högsbo Basket, men eftersom vi ”brukar” spela 1-1 i ”grundserierna” och Högsbo Basket vann hemmamötet så ska det ju vara vår ”tur” nu…

Wetterbygden Sparks-Högsbo Basket
Lördagen den 9 februari
Huskvarna Sporthall
14.00

Biljetter säljs i vår entrékassa med start 13.00