Så var det då äntligen dags för Wetterbygden Sparks att debutera i Svenska Basketligan (SBL) och i debuten väntar ingen annan än de regerande svenska mästarinnorna, Luleå Basket.

Att direkt ta sig an Luleå basket är naturligtvis en utmaning av det största slaget. Med den svenska stjärntrion Anna Barthold, Allis Nyström och Chioma Nnamaka samt fyra ”utlandsproffs”, i form av tre amerikanskor och en slovakiska, i spetsen lär norrbottningarna inte nöja sig med något mindre än ytterligare en SM-final när det väl vankas vårkänslor igen.

Laget har inte varit komplett någon längre tid och har endast spelat två träningsfighter, under den gångna helgen mot Alvik, vilket gav två knappa förluster – detta hör inte till vanligheterna för Luleå Basket så vi kan säkert räkna med ett heltänt och revanschsuget bortalag. Vår förhoppning får vara att de ännu inte är så samspelta som de säkerligen kommer att bli framöver. I helgens träningsmatcher var det rutinerade amerikanskan Chastity Reed och Allis Nyström som var de tongivande spelarna vad gäller poängproducerandet.
För Sparks del så har laget gjort en träningsmässigt imponerande försäsong. Sedan den 3 augusti har laget varit i full gång och det har förutom en ledig helg i princip varit fullspäckade träningsveckor. Träningsdosen, tillsammans med sju fighter nu i september månad, har kanske till och med blivit lite för mycket. Under förra helgens matchande i England fanns tendenser till att den alerthet som vi önskar inte fanns fullt ut – en ganska naturlig reaktion. Vi får se hur ett par dagars vila/återhämtning i början på matchveckan kan påverka. Vi är dock säkra på att den tid och energin som spelarna lagt ner under försäsongen kommer att betala sig på lite sikt.
Förhoppningsvis kan glädjen över att matchandet på allvar nu sätter igång leda till att det släpper lite redan till helgen –  vi behöver verkligen inte känna oss tyngda av någon favoritstämpel i denna premiärmatch. Oaktat hur det blir med den saken ska det bli skönt att ”komma igång”, extra härligt att det återigen spelas ligabasket på parketten i Huskvarna Sporthall.

Sparks-Luleå Basket
Lördagen den 29 september
Huskvarna Sporthall
14.00

Ännu finns det platser att förboka i Huskvarna Sporthall – skicka den reservation till info@wbbasket.se