Efter den fantastiskt sköna skalpen mot Högsbo Basket i lördags står nu Wetterbygden Sparks inför utmaningen att för andra gången denna säsong ta två raka segrar när vi välkomnar Mark Basket till fredagsmys i Huskvarna Sporthall; ett faktum i höstas när just Mark Basket betvingades på bortagolv – vi hoppas på en önskerepris!

En titt i tabellen, och höstresultatet, skulle kunna ge vid handen att det ska vi fixa, men det vet alla att så enkelt är det inte – vilket väl bevisades mot Högsbo Basket, på ett för Sparks positivt sätt, som ligger några hack över Sparks i tabellen och vann bekvämt i första mötet. Det är dessutom ett annorlunda Mark Basket gentemot höstkampen. Dåvarande amerikanska, Kayla Roberts, har bytts ut till förmån för två spelare, pointguarden Paloma Anderson och centern Chase Coley, och dessa båda damer producerar båda på en högre nivå än sin föregångare och har dessutom fått med sig det, i övrigt, unga, hemsnickrade gänget till goda prestationer.

Efter att ha segrat mot Visby Ladies på ön hade man laget ”i säcken” även på hemmaplan för två veckor sedan, men misslyckades att knyta till och det blev en enpoängsförlust. Med tanke på att Sparks inte lyckades så väl mot just nämnda Ladies så hör vi varningsklockorna ringa för fullt.

Vi kan dessutom räkna med ett otroligt revanschsuget bortalag då man även förra helgen snöpligt gick bet på sluttampen; ledning med fem poäng med dryga minuten kvar förbyttes i en tvåpoängstorsk (64-66) i det absoluta slutskedet. Det är ingen tvekan om att laget är nära sin andra seger för säsongen – låt oss göra allt i vår makt för att den inte ska komma mot Sparks.

Det andas på alla sätt optimism i Sparkslägret och förhoppningen är att laget ska komma ut med samma målmedvetenhet och fokus som senast och då ska Mark Basket få jobba rejält för att sno med sig poängen. Vi vill absolut ta chansen att blanda oss i slutspelsstriden på allvar och för det behövs seger mot Mark Basket.

Väl mött vid uppkastdags kl. 19.00 på fredag i Huskvarna Sporthall – kan helgen inledas bättre?

Wetterbygden Sparks-Mark Basket
Fredagen den 15 februari
Huskvarna Sporthall
19.00

Biljetter säljs i vår entrékassa med start 18.00

Observera att alla skolungdomar går in gratis med anledning av att det är sportlov – det vill Wetterbygden Basketball fira med er!