Efter ett fyra veckor långt speluppehåll är det nu äntligen dags för Wetterbygden Sparks att få matcha igen då Norrköping Dolphins på lördag gästar Vätterbygden och Huskvarna sporthall för batalj.

Under uppehållet har Frasse och Lollo sett till att damlandslaget kvalificerade sig för EM-slutspel i sommar; STORT, medan våra ungtuppar spelat U19SM och övriga spelare fått hålla till godo med basketträningar och diverse fysiska aktiviteter under sjukgymnast Pelle Stenströms ledning. Att det är ett spelsuget gäng går inte att ta miste på, men så är naturligtvis fallet även med våra kombattanter.

Norrköping Dolphins ståtar med tre segrar och fyra förluster efter de inledande sju kamperna – tre imponerande bortaviktorior mot Eos, Visby och Telge vittnar om styrka.

Man har också en knapp trepoängstorsk mot hittills obesegrade Alvik Basket och två ”väntade” bakslag mot A3 Basket Umeå och Luleå Basket. I senaste omgången kom en lite överraskande förlust mot Högsbo Basket på hemmaplan, kanske inte så överraskande egentligen om man beaktar att man saknade de två största producerarna i denna match, amerikanskan Shaylen Burnett som med sina 20 poäng, tio returer och fyra assists är lagets mest framträdande spelare och finska centern Sofia Pelander som snittat 16 poäng och 11 returer i sina två spelade matcher. Båda två lär stå på parketten i Huskvarna Sporthall när det vankas uppkast på lördag. Det blir en härlig nordisk match i matchen mellan Sofia och Lollo om vem som ska dominera färgen. Utöver dessa båda så måste ett vakande öga hållas på det andra transatlantiska inslaget i Norrköping; forwarden Geraldine McCorkell, som med sina 15 poäng och dryga 7 returer, gör en stark trojka komplett.

I Sparkslägret så finslipas det för fullt för att åter hitta lagrytmen efter ett par veckors varierade aktiviteter. En del småskador har hunnit läkas ihop och vi ser med tillförsikt fram emot att återuppta seriespelet. Det kommer att krävas en gedigen laginsats för att det ska gå den väg vi önskar. Vi hoppas på en tuff och tät fight där kanske ditt stöd kan vara den avgörande detaljen som får vågskålen att tippa över i Sparksfavör.

Wetterbygden Sparks-Norrköping Dolphins
Lördagen den 1 december
Huskvarna Sporthall
14.00

Ännu finns det platser att förboka i Huskvarna Sporthall – skicka din reservation till info@wbbasket.se