Racet om de sista slutspelsplatserna ska nu avgöras med fyra matcher inom loppet av tre veckor. För Wetterbygden Sparks del väntar returmöte mot Telge Basket som första utmaning. Det är inte mer än fyra veckor sedan Sparks gästade Kringelstaden och tvingades vända åter med en 20-poängsförlust. Då var det Klara Lundqvist som totalt dominerade parketten i Telgehallen. 32 poäng, 14 returer och en effektivitetspoäng på 41 talar sitt tydliga språk om vad som var matchavgörande den gången.

Efter denna Lundqvistska lektion i basketspelets ädla konst har dock Wetterbygden Sparks radat upp tre raka segrar och på allvar blandat sig i slutspelsrallyt så visst finns förhoppningar om en annan matchbild denna gången – Sparks är i vart fall varnade vad gäller Klaras kapacitet.

Nu är det inte bara Klara Lundqvist att hålla i herrans tukt och förmaning. Deanna Weawer är en ytterst kompetent poänggörarare och returtagare som oftast presterar med mycket god effektivitet och i senaste segermatchen mot Högsbo Basket var det Mikaela Gustavsson som var strykjärnshet med 26 poäng på kontot. Guardkollegan Ellen Åström är ytterligare en spelare med förmåga att stoppa bollen i korgen.

Wetterbygden Sparks ser fram emot en spännande och tuff batalj där man kommer att sälja sig dyrt i kampen för en slutspelsplats – en viktoria skulle betyda otroligt mycket. Matchen på lördag blir också en möjlighet för föreningens alla supporters att ta sig till Huskvarna Sporthall för att avtacka en av Sparks allra största sedan starten 2014. Alice Jernberg har tvingats att besluta sig för att lägga skorna på hyllan med anledning av en krånglande rygg och i samband med spelarpresentationen under lördagen kommer det att ges en sista möjlighet att hylla Alice som är en av dom som varit med från allra första början.

Wetterbygden Sparks-Telge Basket
Lördagen den 2 mars
Huskvarna Sporthall
14.00

Biljetter säljs i vår entrékassa med start 13.00