Efter att ha kammat noll mot Högsbo Basket i lördags är det nya tag som gäller för Wetterbygden Sparks. Nästa chans att ta hem säsongens första vinst kommer på lördag då vi välkomnar Uppsala Basket till Huskvarna Sporthall. 

Uppsala Basket har, som flertalet lag, haft tre spelare som varit storproducerare under seriens inledning. Det är välmeriterade Agnes Nordström som leder laget med 18 poäng/match och med hög effektivitet. Det gäller också att ge akt på hennes passningskvalitéer. Agnes poänggörande har främst kompletterats av guardsen Erica Iderstål och Ellinor Holmberg med dryga 13 respektive 11 poäng i snitt; mycket poäng från bakplan, alltså – inte så förvånande då man mönstrat ett förhållandevis kort lag under sina inledande matcher.

En akilleshäl för Uppsalalaget har därför varit returtagningen, något som man hoppas råda bot på med den nyrekryterade amerikanska powerforwarden Shereen Sutherland, 24 år gammal och mätande 188 cm i strumplästen, som ska vara redo att debutera på lördag. Hennes kapacitet är naturligtvis svårt att sia om, men vi kan räkna med att det kommer att krävas hårt arbete under korgarna för Lollo och Co. Ytterligare ett tillskott är Louise Skyttevall, en av förra årets startspelare, som återvänder efter ett avbrutet collegeäventyr. Vi kan alltså förvänta oss ett förstärkt Uppsala Basket på lördag. Ännu en stor utmaning med andra ord.

Att Wetterbygden Sparks gått bet de inledande tre fighterna är i sig inget oroande, men känslan är att vi inte fått ut den kapacitet som finns i laget. Förhoppningsvis kan veckans träningar/aktiviteter råda bot på detta så att vi kan närma oss en matchprestation i linje med hur vi presterar på träning och vår faktiska kapacitet. Når vi dit ska vi absolut vara med och fightas om segern på lördag. Se till att vara där och hjälp laget till en historisk första viktoria!

Wetterbygden Sparks-Uppsala Basket
Lördagen den 27 oktober
Huskvarna Sporthall
14.00

Ännu finns det platser att förboka i Huskvarna Sporthall – skicka din reservation till info@wbbasket.se