Precis som rubriken antyder så väntas det celebert besök i Huskvarna Sporthall under tisdagskvällen i form av hela Svenska Basketligans formstarkaste lag för tillfället, Borås Basket. Samtidigt som Borås Basket jagar sin sjunde raka seger så jagar hemmalaget upprättelse efter debaclet senast uppe i Köping. Räkna därför med en fartfylld historia när SBL nu går in i den 22:e grundserieomgången.

En sak är säker när Borås Basket är i farten: det bjuds på rock n´ roll från första uppkast och antingen så älskar man det eller så förkastar man det. Själva är vi väldigt svaga för den där mentaliteten som innebär ”först-till-hundra-poäng-vinner” medan andra säkert tycker att det är omöjligt att vinna något större (läs; mästerskap) än enstaka basketmatcher utan ett mer solitt, pålitligt och homogent försvarsspel. Visst är Borås Basket sårbara den dagen då skyttet ”klickar” men att samma skytte skulle ”klicka” för alla potentiella storskyttar man förfogar över på en och samma dag, känns alltmer som en utopi. Med en hel drös (offensiva) MVP-kandidater i form av Nimrod Hilliard, Marcus Tyus och Michael Moore så förfogar man över något av det bästa och mest attraktiva SBL har att erbjuda för tillfället och stundtals är det bara att spänna fast sig och ”enjoy the ride” som basketälskare.

Det som dock gör Borås Basket till titelutmanare på riktigt i våra ögon är lagets svenska stomme beståendes av kaptenen Fredrik Andersson, slitvargen Simon Gunnarsson och den talangfulla pointguarden, Ludvig Johansson – tre spelare som på något sätt ”balanserar” upp laget och gör Borås Basket mer homogent. Här har man tre spelare som alltid gör det som förväntas av dom och som alltid, kväll ut och kväll in, kommer med ”laget före jaget” i första rum. Utan deras lojalitet hade det naturligtvis blivit bekymmer i att hur att fördela bollen offensivt i Borås Basket (det finns ju trots allt bara en boll på plan under en basketmatch) men med en spelare som Simon Gunnarsson som oförtröttligt ”går och hämtar skräpet” under respektive korg, så kan nämnda trio (Hilliard-Tyus-Moore) lugnt fortsätta och göra det dom är bra på: skjuta bollen i korgen.

För Wetterbygden Stars del gäller det som sagt att studsa tillbaka efter den ”mindre starka” insatsen uppe i Köping senast. Alla lag, oavsett idrott, går naturligtvis på minor förr eller senare under en lång säsong och det som egentligen är det riktigt intressanta är hur man kommer tillbaka efter ett nederlag som senast. Nu går man upp mot ett av seriens starkaste lag och kan spela avslappnat i det avseende att man har lite att förlora.

Det enda ”krav” hemmasupportrarna har, och som vi är övertygade om att även laget har på sig själva, är att kommer ut och spela med samma slags mentalitet som förra omgångens motståndare gjorde mot Stars själva, en slags mentalitet som betyder ”f–k-off-det-är-vi-mot-hela-världen-mentalitet”. När man lyckas med det så kommer man också per automatik ha givit sig själva chansen att tävla fullt ut mot seriens just nu mest underhållande och effektivaste lag. Tisdagens hemmamatch blir också hemmadebut för lagets senaste tillskott, Kyle Rowley, som visade redan i hans första match uppe i Köping att det finns mycket basket att kräma ur den där kroppen. Det blir spännande att se vad han kan åstadkomma offensivt då vi sedan tidigare vet att Borås Basket styrkor må vara många, men där inte en av dom är att försvara stora spelare under egen korg – kan Stars nyttja detta faktum?

Wetterbygden Stars-Borås Basket
Tisdagen den 8 januari
19.04
Huskvarna Sporthall

Ännu finns det platser att köpa till matchen och dessa säljs i vår entrékassa i Huskvarna Sporthall under matchdagen med start kl. 18.00 – se till att vara ute i tid.