Det har blivit dags för årets sista match och det är Wetterbygden Stars som spelar den när man dagen före självaste ”Sylvester” tar emot Jämtland Basket hemma i Huskvarna Sporthall. Detta blir tredje mötet lagen emellan och frågan är om det blir tredje gången gillt för Stars? I den senaste matchen lagen emellan uppe i Östersund visade Stars att allt är möjligt (förlust med endast två poäng) men det kommer krävas en likvärdig prestation för att kunna rubba ett anfallsglatt Jämtland Basket.

Fördelen denna gång skulle möjligtvis kunna vara att Wetterbygden Stars har ett dygns längre vila än sina gäster. Medan Stars kom tillbaka till Sveriges vackraste bygd redan under fredagen efter matchen uppe i Norrbotten mot BC Luleå på torsdagskvällen, så kommer söndagens gäster till spel bara 48 timmar efter det att man ”kölhalat” Umeå BSKT hemma i Nya Sporthallen med siffrorna 118-85. Den extra vilodagen i Stars favör, där dessutom Jämtland Basket kommer från en lång resa, kan mycket väl visa sig vara en x-faktor när vi ska till att summera det hela någon gång kl. 16.45 på söndagseftermiddagen.

För att det ska bli just en fördel för hemmalaget så gäller det att bromsa ett av SBL: s anfallsgladaste och mest spelskickligaste gäng.

Jämtland Basket förfogar några av seriens mest kreativa spelare i form av Adam Rönnqvist och Teyvon Myers som i sina bästa stunder kan ordinera både ”kokt och stekt korv med extra allt på” från läktaren för motståndare som inte gjort sin läxa och istället hamnar på hälarna. I respektive tresekundersområde härjar sen både RT Guinn och en viss Evariste Shonganya där den sistnämnde fram tills nu kandiderar som en stark MVP-kandidat när allt är till att avgöras senare i vår. Det som dock gör Jämtland Basket extra farliga är deras svenska ”rollspelare” som absolut inte får underskattas. I Oliver Gehrke, Daniel Johansson och Gustav Hansson förfogar headcoach Torbjörn Gehrke över spelare som lätt glöms bort i sammanhanget när motståndarnas gameplan mångt och mycket kommit och handla om spelarna ovan inklusive skarpskytten, Nicholas Paulos.

För Wetterbygden Stars gäller det att ”vässa” lite på detaljerna från torsdagens match uppe i Luleå där mycket ändå var ganska bra. Med ett litet bättre straffkastskytte och lite mer alerthet i några defensiva possessions så hade vi mycket väl kunnat sitta här och skriva att ”Stars går för andra raka” nu på söndag – mer var det inte som skiljde laget från att vinna andra matchen på bortaplan uppe i Luleå. I matchen mot BC Luleå gjorde Waly Niang comeback men fullt naturligt så syntes det att han har en bit tillbaka innan tajming och skärpa är på plats likt det var innan skadan – nu får han ytterligare en match ”under bältet” innan det är dags för den ack så viktiga bortamatchen mot Köping Stars den 5 januari.

Sedan tidigare vet vi att Mathias Liljeqvist fortfarande är indisponibel och under lördagen i samband med träningen tas ett beslut om Jonathan Bohmans eventuella medverkan mot Jämtland Basket.

Wetterbygden Stars-Jämtland Basket
Söndagen den 30 december
15.04
Huskvarna Sporthall

Ännu finns det platser att köpa till matchen och dessa säljs i vår entrékassa i Huskvarna Sporthall under matchdagen med start kl. 14.00 – se till att vara ute i tid då man både hoppas och tror på mycket folk på läktaren.