Det har återigen blivit dags för ”The Battle Of The Stars” när Wetterbygden Stars under tisdagskvällen hälsar välkommen till sina trätobrödrar i Köping Stars. Denna gång ligger det mer än någonsin i potten. Vid seger för Wetterbygden Stars så skickar man nämligen in en ”liten matchboll” mot just Köping Stars i jakten på de sista slutspelsplatserna som just nu innehavs av Wetterbygden Stars och Umeå Bskt.

Lagen har mötts tre gånger hittills denna säsong och Wetterbygden Stars kan ståta med seger i två utav dessa tre matcher. Senast det begav sig uppe i Karlsbergshallen var det dock hemmalaget som fick revansch i vad som måste betraktas som en svag insats av våra egna stjärnor från Sveriges vackraste bygd. Det som varit lite anmärkningsvärt i två av de tre mötena är den totala vinstmarginalen för respektive lag. I det första mötet uppe i Västmanland lyckades Wetterbygden Stars vinna med inte mindre än 43 poäng (98-55) medan Köping Stars som sagt fick sin revansch i början av året när man vann med 29 poäng (100-71). Dessemellan har Wetterbygden Stars hunnit med att vinna ytterligare en match, den på hemmaplan i Huskvarna Sporthall vars slutresultat då skrevs till 86-85.

Varför nämner vi då detta?

Jo, för att när nu grundserien är inne på sluttampen så är det ofrånkomligt att inte diskutera ett fenomen inom basketen som kallas för ”inbördes möten”. Med tanke på resultaten ovan så konstaterar vi alltså att Wetterbygden Stars har 2-1 i inbördes möten den här säsongen mot sina namne i Köping och dessutom med en målskillnad som avslöjar att man har 15 poäng tillgodo inför det fjärde och sista mötet i grundserien. För att slippa ta fram miniräknaren senare i vår så vore det naturligtvis, både önskvärt och enklast, om vårt eget Stars besegrade motståndarens stjärnor för tredje gången, dels för att bibehålla fördelen av inbördes möten, men kanske ännu mer för vad två poäng i tabellen skulle komma att innebära.

Med fredagsmatchen i färskt minne mot BC Luleå (seger med 85-71) så finns det naturligtvis goda förutsättningar för att lyckas. Det kommer dock krävas en lika hundraprocentig inställning i försvarsspelet, inte minst mot en av seriens absolut skickligaste playmakers (kanske den allra skickligaste?), Aleksa Solevic. Klarar man av att få den gode Solevic att jobba för v-a-r-e-n-d-a possession i både anfall och försvar, så är mycket vunnet när det gäller ”hur att vinna mot Köping Stars”. Headcoach ”Giotti” Nikolaidis och hans Köping Stars är självklart så mycket mer (hörde vi någon viska Niklas Larsson? Desmond Hubert? Sean Smith? James Demery?) än nämnde Solevic men ändå är det oundvikligt att inte prata om Aleksa Solevic som det stora hotet.

I hemmalaget längtar man naturligtvis tillbaka ut på parketten i Huskvarna Sporthall för att ta vid där man avslutade i fredags. Försvarsspelet var under merparten av matchen då helt magnifikt och kan man komma upp i samma intensitetsnivå, och kombinera det med en stor portion ödmjukhet, så lär Aleksa Solevic och Co behöva bekänna färg i vad som för dom är en, mer eller mindre, ”måstematch”. När vi ändå pratar om ödmjukhet så har vi varit inne på det tidigare i detta forum: man är ”aldrig så bra som när man är bäst” och heller ”aldrig så dålig som när man är sämst”. Vi är säkra på Wetterbygden Stars står stadigt på jorden när det gäller ”insikt och ödmjukhet”, inte minst med tanke på vad som hände senast lagen möttes i början av året.

Segern mot BC Luleå innebär naturligtvis att Wetterbygden Stars kan spela avslappnat och med ett självförtroende som antagligen befinner sig så nära max som möjligt. För att segern mot BC Luleå ska bli ”dubbelt så mycket värd” så vore det naturligtvis ”mumma” om man dessutom kunde få med sig rätt resultat från säsongens sista ”Battle Of The Stars” – lyckas man med det så har man onekligen bäddat riktigt bra för sig själva inför avslutningen.

Wetterbygden Stars-Köping Stars
Tisdagen den 12 februari
19.04
Huskvarna Sporthall

Ännu finns det platser att köpa till matchen och dessa säljs i vår entrékassa i Huskvarna Sporthall under matchdagen med start kl. 18.00 – se till att vara ute i tid.