Ikväll (torsdag) drar Superettan igång igen för Sparks. I helgen var det uppehåll för USM spel och nu är det alltså dags att sätta sig i bussen till Lomma för match mot Lobas. Redan på söndag drar laget sedan vidare för en ny bortamatch, denna gång mot Norrort. 

Lobas – säkert revanschsugna

Innan jul vann ett taggat Sparks hemmamatchen mot Lobas. I och med den segern säkrade Sparks platsen i Superettan. Lobas är ett helt annat lag på hemmaplan. Den tidigare Sandaspelaren, Sofie Persson, leder sitt lag på ett föredömligt sätt och med henne med blir motståndet ett helt annat. Krydda detta med dubbellicenser från Damligalaget Eos och ytterligare spelare som Sara Månsson, så blir det en tuff bortamatch.

”- Vi är klart medvetna om att Lobas är ett helt annat lag på bortaplan. Det finns både skicklighet och rutin i laget. Vi behöver få ihop sakerna på bästa sätt för att lyckas med våra ambitioner” säger coach Johan Enbom om kvällens motståndare.

Norrort på söndag

Redan på söndag har vi ny match på bortaplan mot ett ungt och hungrigt Norrort. Laget spelar en frisk och frejdig basket men kanske saknar erfarenheten mot topplagen. Dock kan matchen på söndag bli en sevärd drabbning. Mötet mot Norrort är det första mötet i Superettan mellan lagen.

”- Norrort blir en utmaning för oss. I sina bästa stunder spelar man riktigt bra basket och man har också en rutinerad ledarstab som på bästa sätt utvecklar laget i rätt riktning. Tufft, sevärt och roligt tror jag man kan vänta sig av matchen på söndag” säger Johan Enbom

Läget i Sparks

Vi har haft några veckor med influensa i laget. Innan USM var två spelare (Emilia Hallgren och Sandra Hossaini) borta och nu när de kommer tillbaka är det två nya, Sandra Werner och Julia Winther, som är sjuka. Utöver detta åkte Anna-Maria Mirkovic på en rejäl bristning i vaden under USM och blir borta ytterligare någon dag. Inte heller Anna Dahl kommer till spel pga en fotskada. Detta gör att till helgen saknas både guards och insidespelare, vilket givetvis inte är optimalt.

”- Vi har ju varit i den här situationen tidigare och det betyder att andra får kliva fram och vi kanske får spela lite annorlunda. Även om det inte är optimalt att inte ha alla att tillgå så får vi jobba med de vi har med. Fullt fokus på vårt och tillsammans kan vi bli starka, det kräver dock att vi ror båten åt samma håll hela matcherna” avslutar Johan Enbom.

Torsdag 12/2 kl. 19:30 Lobas (borta)

Söndag 15/2 kl. 16:30 Norrort (borta)