Efter en spelledig helg ska Wetterbygden Sparks åter upp i manegen och denna gång väntar inga mindre än mesta mästarna på damsidan, från kringelstaden, Telge Basket på sitt hemmagolv. Trots att mer än halva serien avverkats blir det första drabbningen lagen emellan – och redan om fyra veckor väntar returmatchen i Huskvarna Sporthall.

Telge Baskets säsong hittilldags får väl betecknas som lite upp och ner; med sex segrar och sju förluster parkerar laget i mitten av tabellen på en säker slutspelsplats och med visst häng på den viktiga fjärdeplatsen. Hos Telge Basket finns bl. a. en av de, sedan länge, mest talangfulla spelarna i det svenska seriespelet, Alvikfostrade Klara Lundquist. Mycket talar för att detta är sista säsongen på svensk mark på några år för Klara. Klara toppar Telges Baskets poängproducerande med ett snitt på 19 pinnar. Hon ståtar vidare med knappa 5 assists per match vilket gör henne till näst bästa svenska spelare i den kategorin.

I Telge Baskets offensiv handlar det med andra ord väldigt mycket om fröken Lundqvist. Till sin största hjälp i produktionen finns amerikanska forwarden, 181 cm långa, Deanna Weaver som hinkar i dryga 17 poäng/match och är precis i gränslandet till 10 returer; i den sifferleken väldigt lika med Sparks egen Louice Halvarsson. Skillnaden är bl. a. att Deanna gör nästa hälften av sina poäng från trepoängsavstånd. Egenfostrade Ellen Åström är den tredje stora produceraren i laget med 13 poäng och även hon dryga fyra ”mackor” per match.

Wetterbygden Sparks går nu in i ett ganska intensivt matchande där det närmar sig ”crunch-time” vad gäller slutspelets vara eller inte vara. Telgefighten är på intet sätt nödvändig eller avgörande, men för den skull inte oviktig. En seger skulle naturligtvis smaka fågel, men minst lika viktigt är att hitta ett vägvinande spel som kan föra oss till en position i tabellen där vi tycker att vi hör hemma.

Telge Basket-Wetterbygden Sparks
Lördagen den 2 februari
Täljehallen
15.00

Ingen möjlighet att se matchen LIVE i Södertälje? Lugn, du ser matchen via länken nedan för endast 49 kr – följ bara instruktionerna.

https://sbldam.azurewebsites.net/