Matcherna i årets upplaga av SBL avlöser varandra med kort varsel och det har blivit dags för Wetterbygden Stars 25:e i ordningen. Som tabellen gestaltat sig så är varje match av största vikt men visst är alla matcher mot ett lag som fram tills nu är 1-22 lite viktigare, man vill ogärna ”tappa fart” i dessa matcher. För att klara av detta anbefalls ödmjukhet och åter ödmjukhet för en sak ska vi ha klart för oss: Uppsala Basket är ett helt annat djur nu än vad som var fallet i de två tidigare mötena med Wetterbygden Stars.

In i laget sedan det senaste mötet i Huskvarna Sporthall i början av december har spelare som Mannos Nakos, Odin Lindell, John Imbia och inte minst de två amerikanerna Dante Williams och Brian Bridgeforth kommit. Offensivt ser Uppsala Basket numera ut som ”One Million Dollar” medan man fortfarande letar efter någon form av identitet defensivt. När detta författas nås vi av nyheten att Xavier Cannefax och Davy Baltus ryktas vara på väg bort från laget, återstår att se om dessa bägge herrar (som tillsammans startat 21 respektive 20 gånger av lagets hittills 23 spelade matcher) redan är ute ur landet eller om de dyker upp för ”en sista dans” under tisdagskvällen mot Wetterbygden Stars – i den här branschen kan man aldrig riktigt säkert veta.

Wetterbygden Stars kommer till spel efter en stark insats mot serieledaren, Södertälje Kings i lördags kväll. Det var en match där man äntligen fick utdelning från trepoängslinjen och visst hade varit klart önskvärt att den utdelningen fortsatte även över tisdagskvällen uppe i Uppland. Men som sagt: mer än någonsin behöver man komma med en ödmjukhet i kombination av hårt arbete för så är det naturligtvis: en spelare som Alex Nordström kommer inte lägga sig ner och ge upp frivilligt – Uppsala Basket måste b-e-s-e-g-r-a-s, här finns inget gratis att hämta.

I bortalaget under tisdagskvällen finns det en del frågetecken för några individers medverkan. Vi vet att CJ Dunston var indisponibel i matchen mot Södertälje Kings och med mindre än 30 sekunder kvar av samma match gick även Mantas Griskenas ner med en stukad fot. För bägge gäller att det tas ett sent beslut om deras eventuella medverkan sent på matchdagen, kanske så pass sent som under matchvärmningen uppe på plats i Uppsala.

Uppsala Basket-Wetterbygden Stars
Tisdagen den 22 januari
Fyrishov, Uppsala
19.04

Ingen möjlighet att se matchen LIVE i Uppsala? Lugn, du kan nu köpa hem matchen på via länken nedan till en kostnad av 89 kr – följ instruktionerna i länken.

https://sblplay.se/