När Wetterbygden Sparks på fredag transporterar sig över Östersjön med sikte Gotland för att ställas mot öns idrottsliga stolthet, Visby Ladies, är det för en match med mycket stor betydelse för slutspelets vara eller inte vara för båda lagen. 

Inför fighten står de båda kombattanterna på tio inspelade poäng vardera, med Visby på den sista slutspelsplatsen i kraft av vinst i det tidigare mötet i Huskvarna med 15 poäng, och när krutröken skingrats på fredagskvällen återstår fyra matcher för båda gängen. En viktoria för Sparks innebär att Visby tvingas ta minst en mer skalp än Sparks i de återstående matcherna för att ta sig ikapp, och därmed förbi för såvitt inte Sparks kan ”skrälla rejält” och skaffa sig fördel i de inbördes mötena. Vid hemmaseger måste Sparks, för att kravla sig till slutspel, vinna två matcher mer än ölaget.

Det är ett mycket formstarkt hemmalag som väntar Sparks. Faktiskt var det så att segern mot Sparks i januari månads början var den första, islossande, triumfen; detta efter lite personalomsättning i truppen. Därefter har det segrats i fyra av de fem efterföljande kamperna, så sent som i söndags på bortagolv mot Telge Basket vilket imponerar. Även om Sparks kan ståta med två raka så måste nog ändå ”Ladies” få anses bärande av favoritskapet. De två raka vinsterna har dock satt sig gott i själarna och nu finns ingenting annat än att ge järnet – vi har allt att vinna!

Visby Ladies-Wetterbygden Sparks
Fredagen den 22 februari
ICA Maxi Arena
19.00

Ingen möjlighet att se matchen LIVE i Visby? Lugn, du ser matchen via länken nedan för endast 49 kr – följ bara instruktionerna.

https://sbldam.azurewebsites.net/