Under lördagen fick Wetterbygden Highlanders en basketlektion som heter duga, detta genom att förlora på bortaplan i Köping mot ett skickligt hemmalag i form av Köping Basket – matchen slutade till slut 95-69 i hemmalagets favör.

Wetterbygden Highlanders kom till spel med goda förhoppningar om att kunna störa seriens stora favorit på dennes hemmaplan, tillika lagets hemmapremiär. Av detta blev det intet och den största anledningen till detta var egentligen två anledningar: Köping Basket strålande skytte och ett oumbärligt dåligt dito av bortalaget från Vätterns södra breddgrader. Wetterbygden Highlanders assisterande coach, Vahe Gazighan kommenterar förlusten på följande sätt:

– För att kunna störa Köping Basket på bortaplan så måste man göra något extraordinärt och det lyckades vi inte med idag, vare sig offensivt eller defensivt. Men det är klart att det blir extra kännbart för oss när hemmalaget skickar i 12 av 30 trepoängare framåt medan samma siffra för oss är 2 av 26. En tuff förlust för oss naturligtvis men vi behöver se framåt. Det är ingen skam att förlora på bortaplan mot Köping Basket, vi är nog mest besvikna på att vår egen prestation inte var bättre. Det bästa med detta är att vi redan till nästa lördag får en ny chans borta mot Helsingborg, en chans vi ska ta, säger Vahe Gazighan.

Ska vi vara riktigt ärliga så var dagens match över redan i halvtid. Hemska 16-30 i Q2, och totalt 27-51, är svårt att förklara bort och spelare som Ronnie Boggs, Mikael Axelsson men framförallt, Sean Smith hade mer eller mindre lekstuga framåt. I bortalaget var det väl egentligen bara Mathias Liljeqvist som gick och känna igen med sitt patenterade, energiska spel. Sju returer, varav tre offensiva, på dryga nio minuter speltid vittnar om att han i alla fall var redo att slåss. Tyvärr var han alldeles för ensam denna eftermiddag i Karlsbergshallen och drömmen om fyra raka för Wetterbygden Highlanders stannade vid just en dröm.

Vahe Gazighan igen:

– För oss är det viktigt att inte börja peka finger mot varandra utan istället hålla ihop gruppen och kommunicera med varandra på ett konstruktivt sätt. Vi har spelat fyra matcher och vunnit tre, en start som jag inbillar mig att de flesta av oss hade tagit om någon frågat oss för dryga två veckor sedan i samband med seriestart. Vi fick tokdäng idag vilket inte är samma sak som vi är ett dåligt lag. Vi slickar såren idag och sen ses vi i början av nästa vecka och gör våra bästa träningar tillsammans inför Helsingborg borta. Nästa helg vid denna tiden så är vi glada igen, det är jag säker på, avslutar en förhoppningsfull, Vahe Gazighan.

Mathias Liljeqvist är redan nämnd som den spelare som kommer ifrån matchen mot Köping Basket med hedern i behåll, resten kan och behöver komma upp i nivå om ambitionen om den där fjärdeplatsen ska kunna vara realistisk även framledes, i synnerhet när vi också vet att de kommande tre matcherna för Wetterbygden Highlanders även dom spelas på bortaplan (Helsingborg, Eos Lund och Trelleborg) – ett minst sagt tufft spelschema som kommer ställa lagets karaktär på tuffa prov.