Det var ett fokuserat Sparks som ändrade golvet för match denna lördagseftermiddag. Redan efter knappa tre minuter hade vi 10-3, efter bl. a. sex poäng från Lollo Halvarsson händer. Fryshuset Basket kom tillbaka något, men denna dag fanns (för) många hot i det svarta hemmalinnet.

När Frida Jern begravde en trea fram till 17-10 var hon den sjätte Sparksspelaren att göra avtryck i poängkolumnen, och detta efter endast sex minuters speltid. Poängmässigt följdes Fridas trea av två stycken dito av Emina Busatlija och hastigt och lustigt var vi upp med 13 pinnar. När dessutom periodens sista fyra poäng kom från hemmahänder; två säkra straffkast vardera för Lollo Halvarsson och Frida Jern så var det ledning med hela 17 poäng efter första tian.

Vi hade dock ett motstånd som aldrig gav tappt, spelade fysiskt med varierat försvarsspel och hade pjäser som kunde stoppa bollen i nätet om vi inte var på tårna defensivt. I inledningen av andra perioden var Frysetspelarna högeffektiva och kröp närmare – elva poängs differens efter dryga minuten spelad. Vi fick dock tag i matchen igen och kunde med, återigen, bra spridning på poängplockande dra ifrån igen; bl. a. hittade både Ebba Sjökvist och Jelena Krsmanovic rätt från trepoängsland. Vi avslutade även andra perioden med obesvarade poäng där Alice Jernberg sköt i de två sista bollarna för hemmafavoriterna och vi hade 51-27 i halvtid.

Tredje perioden blev vår poängfattigaste men vi utökade ändå ledningen (14-10) för att i avslutade perioden få nästan helstängt försvarsmässigt; endast fem insläppta mot 19 pinnar i Fryshuskorgen.

Många glädjeämnen denna eftermiddag. Alla tolv får ”vettiga” minuter och presterar; elva hittar nätet. Lollo Halvarsson och Sarah Beal tillhör, som vanligt våra bästa producerare, viktigt! Samspelet med Lollo Halvarsson sitter bättre och bättre – tre Lolloassists visar på det. Mycket glädjande att se Ebba Sjökvist, som välförtjänt får flest minuter och som betalar tillbaka med 14 poäng och hög effektivitet. Superkul efter det hårda arbete som förra säsongens skada tvingat Ebba att underkasta sig – det lönar sig att jobba hårt och ha tålamod. Även Frida Jern och Emina Busatlija kommer upp på tvåsiffrigt i poängkolumnen trots inte mer än 19 respektive 16 minuter; det är effektivitet det.

Fryshuset Basket är ett lag med kvaliteter att ”ställa till det” för ”på papperet” bättre motståndare. Sparks visade i dagens fight förståelse för detta och gav inte bortalaget något lillfinger att rycka till sig. Viktigt att vi tar med oss denna lärdom till bortakampen mot samma gäng om lite drygt en vecka………

Skönt att speluppehållet inte inverkat menligt på matchpresterandet. Nu viktigt att få en bra träningsvecka inför det tighta avslutningsprogrammet.