Både vi och Stars själva visste naturligtvis att det skulle bli en tuff uppgift att vinna mot de regerande svenska mästarna på dennes hemmaplan. Trots en inspirerande inledning av matchen (ledning efter Q1 med 21-20) blev det så småningom precis så svårt som befarat och Norrköping Dolphins kan vinna komfortabelt med 91-71.

För att störa Norrköping Dolphins på dennas hemmaplan så måste det till något extraordinärt och med facit i hand så fanns inte detta extraordinära hos Wetterbygden Stars när det dukades upp för fest i tioåriga Stadium Arena under söndagseftermiddagen. Redan innan matchstart (en ren försiktighetsåtgärd) togs det ett beslut att vila lagets ”Duracell-kanin” Jonathan Bohman och visst var det påtagligt att Bohmans energi saknades sett över 40 minuter.

Annars var det som sagt Stars som började klart mest inspirerat och går också rättmätigt upp i ledning med 21-15 innan Dolphins tillåts göra periodens fem sista poäng varav de tre allra sista signerade det som ska bli hela matchens bästa poängplockare, Mikael Lindqvist (29 poäng totalt). Anmärkningsvärt annars från första perioden var Carl Engströms tekniska foul efter bara 100 sekunder av matchen i vad som på reprisbilderna inte såg mycket ut för världen. När Carl sedermera plockar upp både sin andra och tredje foul så började naturligtvis goda råd bli väldigt dyra för Wetterbygden Stars (ha i åtanke återigen att man saknade Jonathan Bohman som avlastning) som tvingas se sig besegrade i Q2 med tio poäng (8-18) – Dolphins i förarsätet med 38-29 inför andra halvlek.

Om Wetterbygden Stars hade några som helst ambitioner att komma ut och vända på den berömda steken i inledningen av andra halvlek, så blev det inte mycket av detta. Trots att Guim Exposito träffade rätt från nedre delen av stan två gånger om så var det Dolphins för hela slanten och då framförallt redan nämnda, Mikael Lindqvist som här gjorde skäl för sitt smeknamn, ”La Bomba” – tredje perioden till Dolphins med 30-17.

Inför den fjärde perioden samlade Boris Balibrea sina mannar vid lagbänken och tillät inte domsamma att inte sitta ner i periodvilan, ett tydligt ”statement” att han inte lär ha varit speciellt nöjd med vare sig insats eller inställning och att det nu handlade om att avsluta detta med någon form av stolthet i kroppen. 25 poäng framåt vittnar om att bortalaget äntligen släppte ner axlarna och ”bara spelade” samtidigt som det antagligen handlade en hel del om att Dolphins vid detta laget även slagit av på takten – oavsett vilket vinner Stars fjärde perioden (25-23) medan Dolphins vinner matchen inför över 2200 personer på läktaren.

Nu var inte allt helt ”beckmörkt” hos bortalaget.

Med fem spelare på tvåsiffrigt, 27 gånger på straffkastlinjen och ”endast” slagen med sju returer (32-39) så fanns det som sagt saker som är väl värda att plocka med sig inför framtida uppgifter som redan nästa helg innebär ännu en ”VM-final” på hemmaplan när Umeå BSKT gästar Huskvarna Sporthall.

Då behöver Stars komma tillbaka till det ”extraordinära” som präglat laget hittills under deras debutsäsong i SBL: energi och att spela tillsammans – lyckas man med det så kommer Umeå BSKT behöva bekänna färg för att komma ifrån Vätterbygden med ett rosa protokoll i bagaget.