När Wetterbygden Stars på söndagen återigen äntrar Huskvarna Sporthalls innandöme så gör man det mot Superettans absolut sydligaste representation i form av Trelleborg Pirates. Lagen har spelat mot varandra en gång tidigare denna säsong och det var faktiskt i seriepremiären (även det i Huskvarna Sporthall) där Wetterbygden Stars till slut kunde stå som segrare med 86-60.

Efter det har det hunnit hände en hel del i respektive lag. Från just Trelleborg Pirates hämtade Wetterbygden Stars ”hem” Albin Häll-Eriksson och fick Franco Kouagnia spelklar medan Trelleborg Pirates själva sett om sitt hus rejält. In i laget har några av seriens skickligaste spelare kommit, i alla fall när man tittar på deras statistik. Både Justin Berry (22 ppg) och Lonnie Robinson Jr (15 ppg) har inneburit att coach Ali Lou fått in den spets som är nödvändigt för att kunna tävla fullt ut i en serie som Superettan.

Den allra ”spetsigaste” i coach Lous uppställning är dock ändå den gamle Sverigebekantingen, John Fitzgerald, som är så pass bra att han antagligen hade kunnat ”färga” fullt ut även i den Svenska Basketligan (SBL). Bekymret för Trelleborg Pirates när det gäller John Fitzgerald, är att han inte spelar varje match, i synnerhet inte dem på bortaplan. Återstår och se om han ändå väljer att följa med laget upp till Vätterbygden för match mot ett lag som ännu inte förlorat på hemmaplan.

Wetterbygden Stars är ett lag i harmoni för tillfället och har radat upp starka prestationer på sistone, starka prestationer som också inneburit bra resultat. Om motståndaren har starka kort att spela ut i form av individuellt skickligt spelare, så får man väl tillstå att det finns några av den varan även i hemmalaget. Det som dock imponerat mest den senaste tiden är på vilket sätt coach Boris Balibrea lyckats få ihop x antal individer som faktiskt aldrig träffats tidigare, till idag se ut som ett l-a-g som aldrig gjort något annat än att ha spelat tillsammans, allt detta på bara sex månader.

Trelleborg Pirates kommer till matchen med ett record på 3/12 medan hemmalagets jakt fortsätter på Djurgården Basket och Köping Stars däruppe i tabelltoppen. Om nu någon trodde att hemmalaget approachade söndagens uppgift på ett ”lättvindigt” sätt, så hade man inte kunnat tro mer fel. Förra helgens resultat mellan Eos Lund-Djurgården Basket (102-100 i Eos Lunds favör) visar att det här en serie, att om du inte är redo att göra jobbet, inte är ”mentalt påkopplad”, så kommer du att förlora basketmatcher – så pass bra är lagen.

Räkna därför med ett hemmalag som under söndagen kommer vilja diktera villkoren både offensivt och defensivt från första uppkast, speciellt nu när man är tillbaka på sin riktiga hemmaplan i Huskvarna Sporthall efter förra hemmamatchens gästspel i Sandahallen!

FEEL THE ACTION!

Wetterbygden Stars-Trelleborg Pirates
Söndagen 4 februari
Huskvarna Sporthall
15.00