Helsingborg är snäppet bättre på hemmaplan och idag kom man ut på sitt bästa spelhumör redan från start. Samtidigt med att vi hade ruskigt svårt att få några bollar i korgen de första 20 minuterna, gav vi Helsingborg ett lite för stort försprång i starten för att vi ska vara helt nöjda. Trots starten, och med som mest underläge med 13 poäng, blev slutet jämnt och vi kunde mycket väl ha vunnit matchen. Nu blev det istället förlust med 55-59.

Minus i effektivitet och låg skottprocent

Trots att matchen blev jämn till sist är det ändå i de första 20 minuterna som vi förlorar matchen känns det som. Lite för grundläggande misstag defensivt och utebliven kommunikation i defensiven gör det stundtals väl enkelt för Helsingborg att vända bollen och hitta bra avslut. Kombinerat med en skottprocent på 9 %(2 av 22!) på 2 p skotten och 25 % (2 av 8) på 3 p skotten så ”bjuder” vi lite på Helsingborgs försprång. Inget ska dock tas ifrån Helsingborg, som spelade inspirerat och sköt i sina öppna lägen. En annan faktor är att vi har för få spelare som kommer upp till plus statistik i effektivitet. Endast 4 spelare har plus i effektivitet.

Stark start i tredje

I pausen handlade snacket mycket om hur vi ska ändra matchbilden och justera vårt spel. Med en variation i försvarsspelet och med bättre balans i anfall lyckas vi komma ikapp Helsingborg. ”- En stor eloge till hur vi kommer igen. Bra inställning och ett bättre engagemang från bänken ger oss själva chansen att komma in i matchen på allvar. Stundtals hittar vi riktigt bra lösningar.” säger coach Johan Enbom. Ställningen inför den sista perioden var 38-41 till hemmalaget.

Älska när det avgörs

Lagen följs åt till en början i den sista perioden. Med ca 4 minuter kvar av matchen ser det ut som Sparks ska få ett litet grepp om matchen. Helsingborg kämpar sig tillbaka och det är lite av tillfälligheter som avgör. Tillfälligheter tillsammans med att Helsingborgs nyckelspelare verkligen ville avgöra. ”- Som matchen utvecklade sig tycker jag förlusten kommer i början av matchen. Nu får vi chansen att vinna på slutet, men kastar lite bort de möjligheterna. Jämna matcher ska vi givetvis lära oss att älska att vara med i, men minst lika mycket lärdomar behöver vi dra av det individuella bidraget och ansvaret genom hela matchen.” avslutar Johan Enbom

Bästa poängplockare; Danielle Elvbo 21, Hanna Karseland 13, Andrea Bolstad Raa 6

Bästa returtagare; Anna-Maria Mirkovic 13, Hanna Käll och Danielle Elvbo båda 5

Matchens Sparks-lirare; Anna-Maria Mirkovic