Det har länge spekulerats om hennes namnunderskrift. Äntligen kan samma spekulationer sluta upphöra. Jelena Krsmanovic tillhör även under säsongen 2018-2019 Wetterbygden Sparks och gör därmed sin fjärde raka säsong i föreningen!

Med sina dryga åtta poäng, fem returer och fem assists i Superettan har den nu 34-åriga spanjorskan kommit att spela en betydelsefull roll över det faktum att Wetterbygden Sparks nu till hösten spelar i den Svenska Basketligan. Kanske är det ändå i sitt mentorskap gentemot lagets yngre garde som Jelena Krsmanovics största egenskaper bäst kommit tillrätta, en modersgestalt att ta rygg på när det börjar blåsa kyligt.

Som både människa och basketspelare har naturligtvis Jelena Krsmanovics inträde i Wetterbygden Basketball 2015 betytt enormt mycket.

Tack vare hennes enorma vinnarskalle har det från första stund hon beträdde parketten i Sandahallen och Huskvarna Sporthall tävlats på ett sätt som kanske inte varit möjligt utan hennes närvaro. Det är heller ingen hemlighet att vi nu börjar se slutet på en mycket framgångsrik spelarkarriär men innan dess blir det alltså spel i SBL, ett faktum som föreningens sportchef, Dennis Aulander, är mycket glad över:

Jelenas seriositet, hårda arbete och professionalitet har mångt och mycket blivit synonymt med oss själva, vilka vi är och vad vi själva vill står för. Vi är därför naturligtvis extremt stolta och glada att vi nu tillsammans funnit vägar för att kunna avsluta det vi påbörjat. Vare sig Jelena eller vi i organisationen är nöjda med att bara ha kvalificerat oss för SBL. Nu när vi väl är här vill vi visa omvärlden att vi blir att räkna med även kommande säsong. Och i Jelena har vi fått en borgenär för just detta. I hennes DNA finns nämligen inget annat än seger och framgång, säger Dennis Aulander.

Förutom en aktiv spelarkarriär i Wetterbygden Sparks har Jelena Krsmanovic även börjat göra sig ett namn, inte bara i Vätterbygden, utan även runtom i Basketsverige. Under en vecka i juni månad var hon assisterande landslagscoach till det svenska framtidslandslaget på damsidan som spelade två träningslandskamper mot Danmark, ett tecken månne på att flera har fått upp ögonen för hennes ledaregenskaper.

Så här säger Jelena själv inför det som nu blir den fjärde säsongen i Wetterbygden Sparks färger:

Jag har sagt det tidigare och säger det igen: Wetterbygen Basketball har kommit och bli något av min svenska familj och jag är glad över att fått chansen att stanna här ytterligare en tid. Basket för mig är en livsstil och jag älskar att utmana mig själv. Vi har nu en härlig mix av ungdomlig entusiasm och rutin i laget och jag ser fram emot att få spela mot lag som är minst lika bra som oss själva eller bättre. Vi har absolut en chans att mäta oss mot dom bästa men det förutsätter att vi fortsätter på den inslagna vägen av hårt arbete och beslutsamhet, säger veteranen i Wetterbygden Sparks, Jelena Krsmanovic.

Fakta Jelena Krsmanovic

Spelar med tröjnummer # 3
34 år
174 cm

Nyligen förlängt sitt avtal med Wetterbygden Sparks med ytterligare ett år