Wetterbygden Sparks ryggrad de två senaste säsongerna har mångt och mycket kommit och handla om en spelare: Jelena Krsmanovic. Tack vare sin ålder och erfarenhet från internationellt spel har hon kommit och bli precis den förebild lagledningen letat efter från dag 1. Nu står det alltså klart att Jelena förblir Sverige och Jönköping trogen ytterligare minst en säsong.

Med en kraftfull spelstil och lite sydländskt temperament har hon varit en av de största attraktionerna i både Basketettan och Superettan de två senaste säsongerna. Med ett snitt på 14.5 poäng/match, 4,7 steals/match och 4,3 assists fördelat på dryga 34 minuter/match i Superettan så är det inte svårt att förstå att det nu är en, på alla sätt och vis, monumental pusselbit som fallit på plats för Wetterbygden Sparks gällande nästa års lagbygge.

För Wetterbygden Basketballs ledning med Dennis Aulander och Thomas Ekström i spetsen är det nu bråda dagar när avtalsförlängningar och nya avtal ska till att författas, både gällande spelare och samarbetspartners. Dennis Aulander kommenterar föreningens senaste avtalsförlängning på damsidan på följande sätt:

– Jelena har varit första prioritet för oss från allra första början men av olika anledningar har det dragit ut på tiden. Att nu få allt klart med en av Superettans skickligaste spelare känns naturligtvis både viktigt och bra. Jelenas absolut största tillgång är sättet hon tävlar varje dag, oavsett om det är ett konditionstest på försäsongen eller en avgörande match i Superettan, hon är alltid där och tävlar fullt ut. På det sättet är hon ju inte bara en viktig spelare för oss, hon är dessutom en stor, stor förebild för sina betydligt yngre lagkamrater.

– Det är naturligtvis också extra roligt att en människa från ett annat land har kommit och trivas så bra i Sverige i allmänhet och i Jönköping i synnerhet att hon nu väljer att stanna och faktiskt också rota sig i vårt samhälle. Jelena har på ett sätt kommit och symbolisera allt vi vill stå för i Wetterbygden Basketball i form av hängivelse, passion och vinnarskalle. Jelena är inte vem som helst i vår basketfamilj, hon är vår ”mamma” och hon är här för att stanna, säger Dennis Aulander.

Huvudpersonen själv, med rötterna i Bosnien men med spansk nationalitet, säger så här apropå det faktum att hon väljer att stanna i Sverige och Jönköping:

– Jag är lyckligt lottad som fått den här möjligheten att få uppleva ett annat land och samtidigt få chansen att representera en sådan stark och fin verksamhet som Wetterbygden Basketball. Trots att jag knappast blir yngre så ser jag väldigt mycket fram emot att få starta upp nästa säsong och fortsätta kämpa för att nå vårt högt ställda mål som är Basketligan dam. Jag känner mig verkligen hemma här i Jönköping och är både glad, stolt och tacksam över att ha fått vänner för livet här under mina första år i Sverige, säger Jelena Krsmanovic.

Fakta Jelena Krsmanovic # 3
32 år
176 cm
Guard
Nyligen förlängt kontraktet med Wetterbygden Sparks