Wetterbygden Highlanders ”Little Man with the Big Heart”, Jesper Wennerholm, har bestämt sig: det blir en fortsättning för honom i Vätterbygden och därmed står det klart att alla sympatisörer till Wetterbygden Basketball får se sin favorit i föreningens färger även säsongen 2017-2018!

Jesper Wennerholm handplockades av sportchefen, Dennis Aulander, inför den precis avslutade säsongen för att leda bakplan för Wetterbygden Highlanders. Under lagets 11 matcher i Superettan ledde han sitt lag i assists (3,5 apg) och var också en stor anledning till man avslutade säsongen med stil genom att besegra suveräna AIK Basket på hemmaplan, en av Jespers absolut starkaste framträdanden under hela säsongen som kröntes med åtta poäng och fyra assists på dryga 20 minuters speltid.

Från att ha varit en utpräglad ”scoring pointguard” hemma i sin moderförening, Lobas Basket, har Jesper haft en stigande utvecklingskurva för att en dag kunna titulera sig ”floorleader” med den huvudsakliga uppgiften att göra sina lagkamrater bättre. Även försvarsspelet har blivit bättre under den gångna säsongen där framförallt pick’ n roll-försvaret tagit stora steg framåt jämfört med hur det såg ut vid ankomsten under augusti månad 2016.

Jespers överlägset främsta attribut som elitidrottsman dock är ändå utan tvekan hans aldrig sinade fighterhjärta. Här pratar vi om en kille som ALLTID sätter ”laget före jaget” och som har den ack så viktiga talangen att kunna glädjas ”med” en lagkamrat istället för ”åt” en dito. Sportchefen, Dennis Aulander, beskriver ungefär samma bild när han får frågan om vad som kännetecknar föreningens senaste tillskott på herrsidan:

– Jesper för mig ä-r hjärta. Det har under säsongen inte funnits någon i vårt lag som varit ledsnare när vi förlorat och gladare när vi vunnit och det är ju ganska anmärkningsvärt med tanke på att han inte spelat så länge i vår verksamhet. Jesper är sådan karaktär som går hem i alla läger och som man aldrig kan få nog av när man försöker bygga ett slagkraftigt kollektiv.

– Det som dock har varit viktigast för oss när vi nu tog beslutet att försöka förlänga med honom är att vi tror att det finns en klar uppsida på honom gällande hans spel. Det har varit en stor omställning för Jesper att komma från Lobas Basket och vara lagets överlägset mest producerande spelare till att bli en mer renodlad pointguard hos oss. Jag tror mig veta att hans lagkamrater här älskar att spela med honom av den enkla anledningen att han delar med sig av lädret, en icke helt ovidkommande detalj för en pointguard. Nu blir det Boris och Jespers ansvar att tillsammans även försöka fortsätta utveckla hans försvarsspel för att bli en pointguard som klarar av att spela på en hög nivå defensivt – inte bara offensivt, säger Dennis Aulander.

Att det blev en förlängning uppe i Jönköping och i Wetterbygden Basketball förklarar Jesper Wennerholm på följande sätt:

– Jag valde att stanna i Wetterbygden Basketball för jag tror att nästa säsong kommer bli riktigt rolig och spännande. Det kommer bli en häftig resa som man inte vill missa. Jag valde även att stanna för att jag verkligen har trivts med lagkamrater, organisationen och allt runt omkring föregående säsong.

– Jag tror att vi kan komma högre upp i Superettan nästa säsong men självklart så kommer det bli tufft. Vi måste träna hårdare för att lyckas och jag kommer verkligen ge allt för laget och bidra med så mycket som möjligt, både på och utanför plan, avslutar Jesper Wennerholm.

Fakta Jesper Wennerholm # 5

21 år
176 cm
Pointguard
Nyligen förlängt kontraktet med Wetterbygden Basketball