Samtidigt som Wetterbygden Stars är mitt uppe i den viktigaste delen av säsongen med en plats i nästa års SBL i potten, så har arbetet med att forma morgondagens trupp redan inletts. Först ut att förlänga blir lagets ”store, lille man”, Jesper Wennerholm som under torsdagen signerat ett nytt tvåårsavtal med Wetterbygden Stars.

Jesper Wennerholm anslöt till Wetterbygden Stars från Lobas Basket säsongen 2015-2016 och har sedan från första stund kommit att innebära en värdefull ingrediens till vart laget nu befinner sig med slagläge uppåt i seriesystemet. Jesper Wennerholm är kanske inte den som syns mest i statistiken men det finns ingen som kan ifrågasätta hans hjärta och passion för den här föreningen i allmänhet och för Wetterbygden Stars i synnerhet, något som också sportchef Dennis Aulander inte är sen att påpeka:

Vi vill naturligtvis i den mån det går försöka jobba med kontinuitet både när det gäller lagbygget i Stars såväl som i Sparks. Att nu ha klart med en av Wetterbygden Stars absolut enskilt viktigaste spelare när det gäller att få alla att dra åt samma håll och med gåvan att hålla ihop ett omklädningsrum och få alla att må bra, känns naturligtvis förbaskat bra. Jesper Wennerholm får sin omgivning att skratta och att kunna prestera därefter, ett inte helt obetydligt attribut när man försöker sätta ihop en slagkraftig grupp av människor, i vårt fall, ett basketlag.

– Jesper är Wetterbygden Stars ”klister” och jag är övertygad om att vi inte hade varit där vi befinner oss idag om det inte vore för individer som Jesper. Vi tror att det finns en uppsida och en utvecklingspotential hos Jesper som nu gör att vi valt att förlänga med honom, säger Dennis Aulander.

Den 22-årige pointguarden från Lomma nere i Skåne kommenterar själv det faktum att det nu blir ytterligare två år i Sveriges vackraste bygd, Vätterbygden:

För det första vill jag bara säga att jag är lycklig över att få chansen, att lagledningen tror på mig. Jag valde att förlänga för att resan vi inlett tilltalar mig, en resa jag gärna vill fortsätta vara en del av. Jag känner att jag utvecklats, och fortsätter utvecklas, under min tid här och med Boris som coach. Den seriösa satsning som nu görs inom ramen för Wetterbygden Basketball vet jag tilltalar inte bara mig utan många andra basketspelare därute i Sverige. Jag trivs med mina lagkamrater, med organisationen och i Vätterbygden och ser fram emot det som komma skall. Det enda jag hade hoppats på vore att stadens hockeylag vore lite bättre, skrattar den inbitne Brynäs-fantasten, Jesper Wennerholm. 

Fakta Jesper Wennerholm

Spelar med tröjnummer # 5
22 år
180 cm
75 kg

Nyligen signat nytt tvåårsavtal med Wetterbygden Stars