Parallellt med arbetet i Wetterbygden Sparks så händer det saker även i föreningens herrverksamhet. Under söndagen blev Johan Ganstrand första man att förnya sitt avtal med Wetterbygden Highlanders inför säsongen 2016-2017 och fler namn lär följa i hans spår i närtid.

Johan Ganstrand kom till Wetterbygden Highlanders efter att ha önskat byta klubb tidigt föregående säsong, från Brahe Basket till Wetterbygden Basketball och Highlanders. Johan har under alla år i Vätterbygden (även tre år på Sanda Basketgymnasium) gjort sig känd som en genuin scorer med en framförallt, erkänd och respekterad trepoängsbössa.

Under säsongen 2015-2016 representerade Johan Ganstrand Wetterbygden Highlanders vid 23 tävlingstillfällen och snittade under dessa matcher 8,8 ppg och 3,7 rpg med den respektabla skottprocenten på 55 % (2p) och 34 % (3p). Känslan är att ju längre säsongen led, ju mer konkurrenskraftig blev Johan varför det finns flera goda anledningar att tro att det finns en uppsida på Johan Ganstrand när han nu får fortsätta bygga på den avslutningen och komma till spel säsongen 2016-2017 med en riktig bra sommarträningsperiod i ryggen.

Så här kommenterar huvudpersonen själv sitt klubbval:

– Jag ser enormt mycket fram emot att påbörja min andra säsong med Wetterbygden Highlanders och det är väl inget att hymla om att jag lockas av den seriositet och satsning som nu inletts även på herrsidan i vår förening, det känns enormt spännande att få vara en del av det.

– Jag både hoppas och tror att jag kan ta nästa steg i min personliga utveckling nästa säsong och på så sätt bidra i en ännu högre utsträckning än vad jag gjorde under fjolårssäsongen. Jag ser fram emot att inleda denna resa och satsning tillsammans med mina lagkamrater för att se hur långt vi kan ta oss, säger en exalterad Johan Ganstrand.

Även för lagets headcoach, Dennis Aulander, är det mungiporna uppåt:

– Självklart, fattas annat. I Johan Ganstrand får vi en lojal lagkamrat som alltid kommer och tränar hårt och som alltid sätter laget i första rum. Jag är helt övertygad om att vi kan hjälpa honom att kräma ur ytterligare talang i den där basketkroppen nu när han har börjat återhämta sig fullt ut från sin knäskada och framförallt börjat tillgodose sig mängdträning i större utsträckning än vad som varit fallet tidigare.

– Att Johan alltid kunnat skjuta bollen, det är sedan gammalt. Han har istället kommit att både överraska och imponera på mig i andra delar av spelet, som tex i returtagningen, där framförallt den offensiva returtagningen där han har visat sig vara en kraft att räkna med. Alla spelare som kan påvisa fler än ett verktyg i hölster, är naturligtvis intressanta basketspelare för alla verksamheter, inte bara för Wetterbygden Basketball. Jag är därför extra glad att Johan väljer att fortsätta sin basketkarriär hos just oss, avslutar en glad Dennis Aulander.