Efter att under tre matcher i Superettan vållat Boris Balibreas mannar stora problem under korgarna står det nu klart att den 26-årige powerforwarden byter sida och ansluter till Wetterbygden Stars när det nu vankas spel i Svenska Basketligan i höst och vinter. Jonatan Bohman blir därmed det andra nyförvärvet som valt att skriva på för liganykomlingen, ett kontrakt som sträcker sig över kommande säsong.

Jonatan Bohman är något av en basketspelare som man skulle kunna hävda ”ha flugit under radarn” fram tills dags dato. Med rötterna i Värmland och Karlstad Basket kom han till huvudstaden för tre år sedan för att spela med KFUM Central i Basketettan. Efter två säsonger i KFUM Central lyckades ”Mesta Mästarna”, Alvik Basket, övertala den 201 cm långe atleten att byta över från Gärdeshallen till Åkeshovshallen och från Basketettan till Superettan.

Sagt och gjort, under den gångna säsongen har Jonatan Bohman bildat en fruktad trio under korgarna tillsammans med Richard Hartman och stortalangen Emil Häglund (som aviserat studier i USA kommande åren). Med en minst sagt atletisk spelstil har Jonatan Bohman dragit motståndarnas uppmärksamhet till sig gång efter annan. Vid en närmare titt i statistiken så noterar vi inte mindre än nio ”double-double” varav två av dessa kommit i möten mot just Wetterbygden Stars, men också mot starka motståndare som AIK Basket och Djurgården Basket. Anmärkningsvärda siffror för en värmlänning som för bara dryga tre år sedan hade som största merit att ha spelat div II-basket med Arvika Basket hemma i Värmland….

Nu är det alltså tänkt att Jonatan Bohman ska ta nästa steg i det som måste tillskrivas som något av en kometkarriär och detta steg sker alltså nere i Vätterbygden hos Wetterbygden Stars och är något som föreningens sportchef, Dennis Aulander, kommenterar på följande sätt:

– Enda sedan vårt första möte med Alvik Basket någon gång i oktober förra året har vi haft en lång, atletisk och långhårig värmlänning på vår näthinna. Jonatan Bohman har under varenda gång vi mött honom i Superettan imponerat stort på oss, kanske inte så mycket på grund av en nödvändigtvis strålande teknik, utan mer med vilken passion han approachat varje match, varenda duell, varenda possession med. Jonatan Bohman är ett levande bevis på vad passion och hårt arbete kan åstadkomma och vi är naturligtvis glada över att han nu valt oss. Vi både hoppas och tror att vi i Jonatan Bohman kan ha gjort något av ett fynd under pågående ”silly season”, säger Dennis Aulander.

Jonatan Bohman befinner sig just nu i Stockholm och förbereder sig för flytten de dryga 35 milen söderut. Så här säger han själv apropå vad som nu väntar i form av spel i Svenska Basketligan med Wetterbygden Stars:

– För det första vill jag börja med att tacka Alvik Basket för den här tiden. Det har varit ett extremt lärorikt år för mig, ett år som inneburit mitt första år med ”riktig basket”. Från första stund Wetterbygden kontaktade mig så har jag fått ett otroligt seriöst intryck av klubben. Man har fått både mig och min flickvän att känna sig välkomna och känslan av att man bryr sig om sina spelare har funnits där från första stund.

– Bortsett från det så är jag naturligtvis extremt laddad över att nu få chansen att spela basket mot de allra bästa Basketsverige har att erbjuda. Min största tillgång som basketspelare skulle nog många hävda är min inställning, jag älskar att alltid ge 100 % därute på planen. Sen gillar jag även att spela försvar mot motståndarnas bästa spelare, att ligga ”på gränsen” och få vederbörande ur balans har blivit något som jag tagit som ett hedersuppdrag. Målsättningen för mig och laget kan väl rimligtvis inte vara någon annan än att försöka vinna så många matcher som möjligt. Det kommer inte bli lätt men desto roligare när vi väl lyckas, säger Stars senaste tillskott, Jonatan Bohman.

Fakta Jonatan Bohman

Spelar med tröjnummer # 15
26 år
201 cm

Nyligen signat ettårsavtal med Wetterbygden Stars