Senast Jonathan Peleg representerade Wetterbygden Stars var säsongen 2015-2016 när han dubblerade med spel i både Nässjö Basket (SBL) och i Wetterbygden Stars (Basketettan). Nu står det alltså klart att han lämnar Höglandet och Nässjö Basket för att ta hela sin defensiva repertoar, och all sin speed, de dryga fem milen nordväst för spel i liganykomlingen, Wetterbygden Stars!

Med rötterna i Göteborg har 24-åringen gjort sig ett namn som något av en defensiv stopper. Vi är nog många som fortfarande minns matchupen i kvartsfinalserien 2015-2016 mot Borås Baskets Jakob Siguardsson, en ikon och en av de största som kommit att spela i SBL, när den isländske landslagsmannen, minst sagt, fick slita för varenda kvadratcentimeter ute på planen.

Jonathan Peleg har också gjort sig känd som en av de snabbaste spelarna hela Svenska Basketligan har att erbjuda. Med ett  förstasteg och acceleration få förunnat ska det naturligtvis bli extremt spännande att se vad en förmodad nytändning, i en ny miljö, kan göra med unge herr Pelegs utvecklingskurva. Det råder i alla fall inga betänkligheter om att den sportsliga ledningen i Wetterbygden Stars hyser stora förhoppningar att Jonathan Peleg kan ta nästa steg i sin karriär i Vätterbygden. Så här säger föreningens sportchef, Dennis Aulander, apropå det faktum att Jonathan Peleg nu återvänder på permanent basis till Wetterbygden Stars:

Vi är extremt exalterade över att lyckats knyta Jonathan till oss. Vi tror att det finns en uppsida på Jonathan där han, kanske lite orättvist, förknippats under åren med att enbart vara en försvarsorienterad basketspelare. Det råder inga tveksamheter om att han kommer ha en viktig roll i försvarsarbetet även hos oss, men vi tror som sagt att det även finns en offensiv uppsida hos honom som vi hoppas ska få blomstra i en ny miljö.

Jonathan har tränat med oss under ett par veckors tid nu under försäsongen och det har varit extra roligt att se hur han och hans blivande lagkamrater redan funnit varandra. Vi vill försöka bygga vidare på den monumentala lagkänsla vi hade ifjol och där känns det redan som att Jonathan kommer passa perfekt in. Sammantaget känns värvningen av Jonathan Peleg lite av en jackpot, en spelare som kommer med erfarenhet av SBL och som dessutom känner vår organisation och dess individer väl, säger en glad Dennis Aulander.

När vi når Jonathan Peleg befinner han sig på basketläger nere i Skåne och det är en glad, förväntansfull och upprymd guard vi får chansen att byta några ord med:

För det första vill jag börja med att tacka hela organisation i Nässjö Basket som för alltid kommer ha en speciell plats i mitt hjärta. Jag kände att jag var i behov av den här förändringen i min karriär för att inte stagnera och när väl Wetterbygden hörde av sig så kändes det både roligt och stimulerande. Jag ser väldigt mycket fram emot att representera Wetterbygden Stars och är övertygad om att jag kan bidra med tufft försvarsspel och ett snabbt anfallsspel. Det bestående minnet jag har av min tid i Wetterbygden senast det begav sig var hur kul jag hade och vilken otroligt skön dynamik det var i hela föreningen, jag ser fram emot att få vara en del av allt det där igen, säger Jonathan Peleg. 

Fakta Jonathan Peleg

Spelar med tröjnummer # 99
24 år
191 cm

Nyligen signat ettårsavtal med Wetterbygden Stars