Det händer saker i och kring Wetterbygden Basketball för tillfället: idag nåddes vi av det mycket glädjande beskedet att Jönköping Energi uppgraderar sitt partnerskap i Wetterbygden Sparks till att nu ingå i samma unika skara som Tasman Metals, EPAB, HSB Göta, Reach Consulting, OAS Reklambyrå och Svensk Fastighetsförmedling i vår så kallade Starting Five-uppställning!

Jönköping Energis affärsidé är att erbjuda sina kunder i främst Jönköpingsregionen konkurrenskraftiga och miljövänliga energi och kommunikationslösningar. Jönköping har på många sätt helt unika förutsättningar med både höga berg som ger vattenkraft, stora mängder kallt vatten som ger fjärrkyla och biobränsle och avfall som ger el och värme. Jönköping Energi bidrar på olika sätt till samhällsnytta, hållbara lösningar och regionens utveckling – det gör att man nu vill förknippas med Wetterbygden Sparks som man anser ha unika förutsättningar att bidra till regionen och staden.

Jönköping Energis kommunikationschef, Jessica Alaniesse-Karlsson:

 – ”Vi engagerar oss i arrangemang som vi tycker tillför ny energi och ger en positiv anda till hela vår region. Dit tillhör Wetterbygden Sparks och vi är därför mycket stolta över att synas tillsammans med en sådan organisation samtidigt som vi naturligtvis hoppas kunna tillföra ytterligare energi till Wetterbygden Sparks”, säger Jessica Alaniesse-Karlsson.

För Wetterbygden Basketball är ju dagens besked från Jönköping Energi en viktig pusselbit i ambitionen att ta Sparks till nästa nivå som innebär att närma sig spel i Basketligan Dam inom snar framtid. Som ett led i det arbetet sneglar man nu över andra sidan Atlanten för att kunna stärka upp befintlig laguppställning, som förvisso är ett år äldre och mer rutinerat, men som i sammanhanget får anses vara väldigt ung.

Wetterbygden Basketballs sportchef, Dennis Aulander:

– ”Ja, det stämmer. Jag har fått i uppdrag av styrelsen att undersöka marknaden gällande potentiell import och med mycket hjälp av Sparks avgående headcoach, Johan Enbom, så har vi nu ett par namn vi försöker bilda oss en uppfattning  om. Johans hjälp och erfarenhet i detta är otroligt värdefull och jag är oerhört tacksam för att han vill hjälpa oss med detta innan han återvänder hem till Helsingborg och familjen”, säger Dennis Aulander.

– ”Parallellt med detta fortlöper naturligtvis också arbetet med att hitta Johans ersättare och även här har vi etablerat någon kontakt. Vi känner att vi inte riktigt vill stressa den processen utan är mer ute efter att hitta någon som kan tillföra något både till vår förening men också till den skolverksamheten uppe på Sanda som är oerhört viktig för oss”, avslutar Dennis Aulander.

Eventuella frågor svaras av:

Klubbchef Thomas Ekström 0708-941106
Sportchef Dennis Aulander 0761-159250