Som ”befarat” kom SBBK ungdom till spel utan tre av sina dubbellicensierade spelare, som istället spelade ligabasket med Telge. När dessutom Sparksspelarna syntes ha vaknat på rätt sida rent spelhungringsmässigt (om det finns någonting som heter så) blev det en övermäktig uppgift för gästerna.

Efter att Ida enkelt pillat i Sparks första poäng efter 15 sekunder gjorde hemmalaget sju till innan bortalaget spräckte nollan och matchen fortsatte med en klar Sparksdominans även om bortalaget hela tiden försökte och, i vissa moment, sprattlade till riktigt bra. Över tid så var dock Sparks ganska överlägset. I ett lag där matchtiden kunde fördelas ganska systerligt hade Sarah en väldigt produktiv eftermiddag; 29 poäng på knappt 19 minuter med hög träffprocent måste betecknas som ett ganska hyggligt dagsverke.

Samtliga Sparksspelare noterades i poängprotokollet i en match som bådar gott utifrån den arbetsinsats och spelglädje som visades; roligt och viktigt. Nu väntar en spelledig helg innan vi tar oss an de tre avslutande höstfighterna mot i tur och ordning Helsingborg och RIG Mark på hemmaplan; två lag som i högsta grad är med och kampar om den sista Superettanplatsen, och Eos utveckling på bortagolv; seriens positiva överraskning så här långt, ligger på en klar tredjeplats efter att endast fått se sig besegrade av Högsbo i en ganska tät batalj.

Det finns härliga utmaningar som väntar på oss, så det finns bara ett läge och det är framåt, och det med fokus och koncentration!