Det sägs att siste man att lämna skeppet är kaptenen. Om det nu stämmer så stämmer det även i Wetterbygden Stars fall för något ”lämnandes” av skeppet blir det inte den här gången heller. Istället står det klart att den 24-årige pointguarden Jesper Wennerholm förblir både sitt skepp och sitt manskap troget ytterligare minst en säsong vilket i sin tur innebär att han kommer bilda en solid bakplan i Superettan tillsammans med sin nya vapendragare, William Eriksson-Hansson.

Jesper Wennerholm lämnade den skånska myllan för Sveriges vackraste bygd inför säsongen 2016-2017. Han kom och bli en stor anledning till varför Wetterbygden Basketball sakteliga förvandlades från ”Högländare” (Highlanders) till ”Stjärnor” (Stars) när man två säsonger senare kunde ta steget upp i svensk baskets finrum, Svenska Basketligan. Med ett ledarskap av absolut högsta snitt har han under hela sin tid i Wetterbygden varit en värdefull tillgång till både sina lagkamrater och sina coacher. Med ett oförtrutet engagemang har han sedan dag ett han klev in i föreningen lyckats göra det som så många pratar om, men som väldigt få i själva verkligheten lyckas utföra: sätta laget före jaget. När Jesper Wennerholm nu gör sig redo för sin femte raka säsong med Wetterbygden Basketball  så är det faktum att hans Stars nu tvingats retirera ett steg inget som egentligen bekommer honom:

Som elitidrottsman vill man alltid tävla mot dom bästa, så även vi. Men jag och laget ställer oss bakom föreningens beslut och vi alla ser fram emot den kommande säsongen. Jag är förväntansfull och både hoppas och tror att vi kan komma och spela en attraktiv basket. En av anledningarna till varför jag valde att stanna i Wetterbygden är vår nya headcoach Gabo Loaiza som jag tror mycket på. Jag är säker på att han kan utveckla mig och ta mitt basketspel till nästa nivå. Dessutom är Gabo Loaiza en coach som lägger ner sin kropp och själ i allt han gör och jag är säker på att det är ett tillstånd som kommer smitta mig och mina lagkamrater och komma hela föreningen till gagn. Jag är extremt taggad över att få möta killarna och dra igång träningen igen, säger Stars lagkapten, Jesper Wennerholm.

Många fina vitsord från lagkaptenen till den nye headcoachen blev det där och när vi når Gabo Loaiza hemma i Spanien är han inte sen att replikera sin lagkaptens komplimanger:
Om det är någon som representerar det här lagets värderingar så är det Jesper Wennerholm. Jag tror att vi ärligt kan säga att de två senaste säsongerna varit mentalt tuffa för Jesper tack vare den konkurrens som rått på hans position. Men helt ärligt: har ni någonsin sett eller hört Jesper klaga över detta faktum? Aldrig. Det är precis sådana här värderingar och handlingar som identifierar om ett lag kommer ha framgång eller ej. För mig personligen hade det varit svårt att acceptera ett Wetterbygden Stars utan Jesper Wennerholm så därför känns det extra bra när allt nu är på plats. Vi kommer behöva Jespers erfarenhet kommande säsong, både på och utanför plan, säger Gabo Loaiza.

Jesper Wennerholm
# 5
Pointguard
Aktuell genom att precis skrivit på ett nytt ettårsavtal med Wetterbygden Stars