Organisationen kring Wetterbygden Basketball kan stolt presenterar ett nytt samarbetsavtal när det nu står klart att Karlströms Fastigheter blir ny samarbetspartner gentemot Wetterbygden Sparks och den satsning mot Basketligan Dam som inleddes för för dryga två år sedan.

Karlströms Fastigheter är ett lokalt familjeägt fastighetsbolag i fjärde generationen med kontor, butikslokaler och hyresrätter främst i och omkring centrala Jönköping. Karlströms Fastigheter värdesätter god långsiktigt förvaltningskvalité av fastigheterna, snabb och personlig dialog med hyresgästerna och att bevara det kulturarv som många av fastigheterna besitter.

Ägarna till Karlströms Fastigheter i Jönköping, Emma och Johan Weimer, kommenterar det faktum att de nu väljer samarbete med basketen i Jönköping:

 Vi tycker att satsningen på Wetterbygden Basketball känns som ett givande samarbete och hoppas få följa med på en spännande resa de närmsta åren. Vi tycker om satsningarna som klubben gör, dels för att ungdomsidrotten skall få så bra förutsättningar som möjligt och dels för att det är viktigt att ge våra ungdomar goda förebilder i form av den elitsatsning som Wetterbygden Sparks symboliserar. Totalt sett leder detta till positiva värden för oss som lokala aktörer, säger Emma och Johan Weimer.

För Wetterbygden Basketball och dess klubbchef, Thomas Ekström, betyder onsdagens besked naturligtvis rikligt med råg i ryggen och att man nu kan fortsätta på den inslagna vägen med en tydlig ambition att sätta dambasketen på kartan i Jönköping.

  Det känns fantastiskt roligt att få med Karlströms Fastigheter i båten för vår elitsatsning gällande dambasketen i Jönköping. Karlströms Fastigheter har sedan tidigare ställt upp på ett positivt sätt runt våra basketungdomar, och tar nu steget in som en mycket viktig aktör för att vi skall kunna fortsätta på vår väg mot att få damligabasket i Jönköping genom vårt Wetterbygden Sparks. 

–  Samarbetspartners som ställer upp och stöttar lokala satsningar som vår elitsatsning på dambasket, är ett måste för att lyckas. Det ekonomiska stöd som Karlströms Fastigheter och våra övriga samarbetspartners ger oss, visar bara att man tror på vad vi startat, och ser oss som mer än trovärdiga att kunna nå toppen…och dit ska vi, avslutar en glad och beslutsam Thomas Ekström.

Vi hälsar vår nya samarbetspartner Karlströms Fastigheter med Emma och Johan vid rodret, varmt välkomna till Wetterbygden Basketball och vårt damlag, Wetterbygden Sparks!