Han anslöt inför säsongen från KK Odzak i Bosnien och visade sig omgående vara precis den faktor under korgarna som den sportsliga organisationen i Wetterbygden Basketball hade hoppats på. Med sina 10,6 poäng och 5,7 returer per match i Superettan har han tillhört ryggraden i årets upplaga av Wetterbygden Highlanders och det är därför extra roligt att få presentera att Kemal Omerbasic tecknat ett nytt avtal med Wetterbygden Highlanders!

Med Kemal Omerbasic i laget ytterligare en säsong får Wetterbygden Basketball inte bara ett etablerat hot i tresekundersområdet utan dessutom en spelare som är fullt kapabel att dra i även utifrån från trepoängslinjen. Att redan nu kunna göra klart med spelare av denna kaliber (vi vet att Mathias Liljeqvist sedan tidigare också är klar för kommande säsong i Wetterbygdens färger) betyder naturligtvis massor när nu lagbygget kommer intensifieras under våren.

Kemal Omberbasic har under sin korta tid i Jönköping redan hunnit med och sätta stora avtryck genom sitt sätt att uppträda mot både klubbledning, lagkamrater och matchfunktionärer i Wetterbygden Basketball. Med ett ständigt leende på läpparna har han från dag 1 bidragit till ett positivt arbetsklimat och ännu säkert lite gladare blev han (och vi) när han den 4 mars i år blev pappa till lilla Anida som säkert också varit en av anledningarna till att han och hustru Sanita nu valt att stanna i Jönköping.

Wetterbygden Basketballs sportchef, Dennis Aulander, är självfallet glad som en speleman när vi får tag i honom och ber honom kommentera vikten av att redan nu i mars månad ha två potentiella starters klara till herrlaget inför kommande säsong:

– Detta är inget annat än fantastiska nyheter för herrbasketen i Jönköping. Att både Mathias Liljeqvist och nu Kemal Omerbasic bestämt sig för att stanna och spela med oss skapar en ovärderlig trovärdighet gentemot både media, samarbetspartners och vår publik. Detta att spelarna verkar trivas hos oss, både bland damerna och herrarna, är dessutom för mig ett kvitto på att det nu faktiskt också börjar infinna sig en genuin klubbkänsla i klubben vilket är lite anmärkningsvärt eftersom vi inte existerat så himla länge.

– Kemal Omerbasic kommer bli en viktig pjäs för oss när vi nu siktar på att ta nästa steg både organisatoriskt och sportsligt även på herrsidan. Kemal har haft ett minst sagt omtumlade år med ett nytt land, nytt jobb, blivit förälder för första gången och på det haft en galen skåning som stått och skrikit på honom varje kväll i baskethallen. Jag är övertygad om att det finns ytterligare en växel att peta i när det gäller Kemal som basketspelare när han nu blivit lite tryggare i vad det innebär att leva och verka i Sverige. Jag är så tacksam gentemot Kemal och Sanita som ger oss den här möjligheten att försöka skapa någon form av kontinuitet på spelarsidan genom att stanna i vår organisation, säger Dennis Aulander.

Huvudpersonen själv kommenterar det faktum att det nu blir ytterligare ännu en säsong i Vätterbygden och spel i stadens basketstotlhet:

– Jag är tacksam gentemot organisationen i Wetterbygden Basketball som väljer att fortsätta investera i mig som både spelare och människa. Jag hoppas och tror att vi kan prestera på en högre nivå nästa säsong och jag lovar att göra allt i min makt för att vara en bidragande anledning till detta. Basketen går en ljus framtid tillmötes i Jönköping och jag är glad och stolt att får vara en del av det, säger en glad Kemal Omerbasic.

Fakta Kemal Omerbasic # 22

25 år
203 cm
Powerforward
Nyligen förlängt kontraktet med Wetterbygden Basketball