Wetterbygden har under våren sökt en ny headcoach efter att vår spanske vän Gabo Loaiza återvände till Spanien. Vi har haft flera namn på kroken, men efter en utvärdering så har vi nu landat i att vi skall fortsätta den inslagna vägen att satsa på ungt och lokalt. Därför har vi valt att signa vår tidigare ass.coach Kevin Wiberg till ny headcoach för Stars i Superettan kommande säsong.

Kevin som har rötterna i Tranås som både spelare och ledare, har även hunnit med spel på College i Santa Barbara och ett års spel i tyska andraligan. Han har i Sverige spelat med olika lag upp till Superettan 2019. Han har coachat ungdomslag under flera år upp till U19 med stor framgång, och varit ass.coach i Superettan i både Bankeryd och Wetterbygden.

Nu känner vi att det är dags att ge Kevin nästa utmaning i sitt ledarskap genom att ta huvudansvaret för vårt Superettanlag kommande säsong.

Vår headcoach för damlaget Krumesh Patel har hela tiden varit delaktig i processen runt sökandet av HC för Stars, och säger så här om valet;

Kevin har visat sig vara en lugn och strukturerad ledare som också är bra på att kommunicera till spelarna i laget. Vi vet givetvis att han inte har erfarenhet som headcoach, men vi vill visa att vi ger unga ledare chansen att utvecklas och skapa sig den erfarenhet som idag kanske saknas. Kevin har under våren visat att han är redo att ta sig an uppgiften, och de spelare som också varit delaktiga i processen har visat stort förtroende för Kevin, avslutar Krumesh.

Klubbchef Thomas Ekström säger också:

Klubben är inne på samma tänk, där vi vill hjälpa våra egna ledare att både utvecklas och få större ansvar inom organisationen. Hur skall man annars få erfarenhet om man inte får chansen? Vi tror på Kevin och kommer stötta honom med allt vi kan, samt att han får en suverän mentor i Krumesh Patel. Det kommer så klart komma stunder då det blåser snålt under en lång säsong, men så länge spelare och övriga ansvariga i klubben står bakom coach, kommer detta bli kanon” avslutar Ekström.

Wetterbygden Stars anno 21/22 har en tydlig ungdomlig profil med inslag av mycket hungriga och rutinerade spelare, vilket gör laget till en klar underdog i årets upplaga av Superettan.

Det kommer bli mycket spännande att följa Kevin och killarna till hösten.

Varmt välkommen som HC Kevin!