Det har varit på gång ett tag men det är först nu som det står klart att den 28-åriga powerforwarden Ida Gustafsson förstärker Wetterbygden Sparks under korgarna kommande säsong. Laget får därmed in ovärderlig rutin och en ledargestalt som vet vad detta handlar om, och som varit med förr.

Ida Gustafsson började sin basketkarriär hemma i Oskarshamn innan det blev en flytt västerut till Sanda Basketgymnasium i Huskvarna. Här spenderade ungdomslandslagsspelaren tre år innan collegespel i USA pockade på uppmärksamhet. Det blev till slut University of Cumberlands (två år) och Florida Institute of Technology (tre år) som fick den stora äran att fortsätta utbilda den 186 cm långa supertalangen från Sverige.

Säsongen 2008-2009, under sitt sista år på Sanda Basketgymnasium, hann Ida även med spel i Basketligan dam så det råder inga tvivel på att det är en rutinerad pjäs som Wetterbygden Sparks nu lyckats locka till sig. Sportchef Dennis Aulander kommenterar Sparks senaste tillskott på följande vis:

Vi har noga följt Idas framfart i div II med Forum Sparks och utan att överdriva på något sätt så är det ju en serie som hon fullständigt massakrerat. När hon nu antydde att hon ville elitsatsa igen så var det inte mycket att tveka på. Alla i vår organisation är övertygade om att Ida har alla verktyg för att göra stor skada även i Basketettan under hösten och i Superettan efter jul. I Ida har vi dessutom fått in en fantastisk personlighet som har den unika förmågan att få sina medmänniskor att le bara man ser henne. Det ska bli oerhört spännande och se henne ta för sig under korgarna kommande säsong, jag tror att vi har gjort ett fynd, säger Dennis Aulander.

Ida Gustafsson kommenterar själv det faktum att hon byter ett Sparks (Forum) mot ett annat Sparks (Wetterbygden):

Jag har valt spel i Wetterbygden Sparks för att det är en organisation med mycket hjärta, allt från spelare, ledare till den sportsliga ledningen med styrelsen i spetsen. Efter spel med Forum Sparks så kändes steget upp till Wetterbygden helt naturligt. Jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet och ser fram emot en säsong som förhoppningsvis innebär att vi spelar i Basketligan dam säsongen efter denna som kommer, säger Wetterbygden Sparks nya powerforward, Ida Gustafsson.

Fakta Ida Gustafsson # 13
28 år
186 cm
Powerforward
Förstärker Wetterbygden Sparks under korgarna säsongen 2017-2018