För drygt två veckor sedan meddelade Clara Eidstedt att hon tar en timeout från basketen på obestämd tid. Arbetet med att fylla luckan efter Clara har pågått sedan dess och Wetterbygden Sparks kan nu stolt presentera hennes ersättare i form av den 20-åriga forwarden Lisa Siösteen från Norrort Basket.

Lisa Siösteen kommer till spel i Wetterbygden Sparks efter att ha varit Norrort Basket bästa spelare rent statistiskt under föregående säsong. Här hittar vi bland annat statistik som avslöjar att hon startade Norrort Baskets samtliga 23 matcher och snittade 13,1 poäng och 5,6 returer på drygt 29 minuters speltid per match. Att hon bokstavligen talat varit Norrort Baskets ryggrad är förmodligen ingen överdrift. Det ska nu bli spännande att se vad Lisa kan uträtta när hon nu återförenas med sin gamle coach Francisco Pinto som hon hade under sina två år i Alvik Basket i Basketligan dam säsongerna 2014-2016.

Wetterbygden Basketballs sportchef, Dennis Aulander, kommenterar Lisa Siösteens inträde i Sparks på följande sätt:

– För det första är vi många som beklagar Clara Eidstedts timeout från basketen. Vi respekterar hennes vilja att ta ett break från basketen till 110 % och håller tummarna för att Clara hittar tillbaka till oss vart det lider.

– Att hitta en ersättare med så kort varsel och dessutom under denna tiden på året när de flesta trupperna satts, har naturligtvis varit en utmaning god som någon. Vi tror dock att vi hittat en fullgod ersättare till Clara i Lisa Siösteen vilket egentligen varit möjligt tack vare hennes och Frasses tidigare samarbete. I Lisa får vi in ytterligare rutin i vårt lagbygge, en spelare som vet hur det fungerar på den nivån vi eftersträvar att spela på inom snar framtid. Att addera folk så här pass sent kan alltid vara vanskligt, men med Lisas personlighet och framtoning är jag inte ett dugg orolig. I Lisa Siösteen har vi inte bara fått en stark basketspelare utan dessutom en tjej med en fantastisk personlighet och med en unik karaktär som kommer betyda oerhört mycket för vårt lag, säger Dennis Aulander.

Lisa Siösteen berättar själv varför hon nu lämnar huvudstaden för nya utmaningar i Sveriges vackraste bygd, Vätterbygden:

– Jag är otroligt glad och tacksam över erbjudandet att få vara en del i den satsning som Wetterbygden Sparks gör. Efter mitt besök i Jönköping så blev valet lätt. Det kändes självklart att säga ja efter ett fantastiskt bemötande av alla och med de ambitioner som finns i klubben. Det är en fantastisk möjlighet för mig att utvecklas som basketspelare och som person. Målsättningen för laget är satt sedan tidigare och personligen hoppas jag kunna bidra med mitt attackspel och höga tempo på alla träningar och matcher samt kunna bidra med en positiv stämning och vinnarmentalitet till laget, säger en förväntansfull Lisa Siösteen.

Lisa Siösteen ansluter till Wetterbygden Sparks i slutet av månaden.

Fakta Lisa Siösteen # 8
20 år
177 cm
Forward
Klar för Wetterbygden Sparks säsongen 2017-2018