”Den spanska invasionen” fortsätter i Wetterbygden Basketball. På torsdagen stod det klart att den 27-åriga powerforwarden, Albert Masllorens från spanska CB Quart, blir nästa pusselbit i kommande säsongs upplaga av Wetterbygden Stars.

Precis som sin landsman, Carlos Calvo som presenterades som nyförvärv för ett par dagar sen, så har Albert Masllorens huserat i den spanska EBA-ligan de senaste säsongerna. Där har han gjort sig ett namn som en oöm powerforward som har sina främsta styrkor i det fysiska spelet. Trots sin ringa längd (201 cm) så har Albert bevisat sig vara fullt kapabel att försvara större spelare på position 4-5 tack vare sitt mod, styrka och tajming. Vidare har även Albert bevisat att han är en användbar ”stretch-spelare” där motståndaren gjort bäst i att respektera hans trepoängsskott.

Albert Masllorens snittade under säsongen 2016-2017 dryga 11 poäng och 6 returer per match fördelat på ett 50 % skytte från tvåpoängsterritorium och närmare 34 % från trepoängslinjen.

Med Albert Masllorens i laget så börjar Wetterbygden Stars anno 2017-208 ta form på allvar och så här kommenterar sportchefen, Dennis Aulander dels kontrakteringen av Albert Masllorens och dels det fortsatta lagbygget:

– I Albert Masllorens har vi fått vår ”polis”, en spelare som man lika mycket älskar att spela med – som man hatar att spela emot. Det som är glädjande i både Albert och Carlos fall är hur pass ödmjukt och varmt intryck de gjort i vår kontakt med dom. Det är naturligtvis ingen garanti, att bara för att de varit på en viss nivå i en av världens starkaste basketnationer, trivs och lyckas hos oss i Sverige. Men med deras approach och seriositet i hela den här processen, så är jag övertygad om de i alla fall kommer göra allt i sin makt för att komma väl förberedda inför den utmaning de nu står inför, både fysiskt och mentalt.

– Med Alberts inträde så har vi säkrat upp position 4 med tanke på att vi sedan tidigare även har Kemal Omerbasic på kontrakt. Även på guardpositionerna känner vi oss trygga. Det vi letar efter just nu är väl egentligen att kunna hitta ett komplement till Mathias Liljeqvist på position tre (small forward) samt hitta en stadig pjäs i tresekundersområdet under respektive korg. Det är svårt att säga hur pass snabbt vi skulle kunna ha något klart, här gäller det att ha både tålamod och en gnutta tur om det ska bli som vi önskar, säger Dennis Aulander.

Vad säger då Albert Masllorens själv apropå den förestående flytten till Skandinavien och Sverige, Jönköping?

– Mitt arbete med att komma så pass väl förberedd som möjligt i augusti är redan inlett. Jag ser fram emot utmaningen att komma till ett helt nytt land, en helt ny stad. Jag gör detta för att jag var i behov av en nytändning, ett miljöombyte. Spanien kommer alltid vara hemma för mig och jag vet vad som finns där, inte minst basketmässigt. I den bemärkelsen är jag skyldig alla mina lagkamrater och coacher genom åren ett stort tack för att de bidragit till den här möjligheten. Nu är det fullt fokus på mina nya lagkamrater, ny coach och en ny liga. Jag ser enormt mycket fram emot att få sätta igång, säger Albert Masllorens.

Fakta Albert Masllorens # 11
27 år
201 cm
Powerforward
Flyttar från spanska BC Quart i EBA till Jönköping och Wetterbygden Stars