Man brukar prata om att kontinuitet är framgångsfaktor inom idrottens värld. Detta är inget undantag för Wetterbygden Stars som nu stolt kan presentera att Torbjörn Svensson är klar för ytterligare en säsong i föreningens färger.

Torbjörn Svensson kom till Wetterbygden Basketball inför säsongen 2015-2016 men fick hela den säsongen spolierad på grund av av en korsbandsskada. Ifjol ingick han i en insiderotation tillsammans med Kemal Omerbasic, Edin Hanusa och i viss mån, Mathias Liljeqvist när laget första gången kvalificerade sig för spel i Superettan efter jul.

Nu blir det Superettan från start för Torbjörn och hans kamrater i Wetterbygden Stars och så här säger Wetterbygdens sportchef, Dennis Aulander om föreningens senaste tillskott på herrsidan:

– Torbjörn tillför vårt lag ovärderlig rutin och erfarenhet. Vi är alla dessutom fullt medvetna om vilken kapacitet Tobbe sitter på när det gäller trepoängsskytte. Viktigt för Tobbe har, och kommer fortsätta att vara, hans arbete med att komma i en sådan fysisk form att han ger sig själv chansen att kunna nyttja sin teknik, i detta fall hans skytte, fullt ut. En vältränad Torbjörn Svensson kommer vara en tillgång för oss och framförallt ge coach Balibrea olika alternativ på pos 4-5, säger Dennis Aulander.

Torbjörn Svensson, med rötterna i Ryd, kommenterar själv det faktum att det nu blir spel med Wetterbygden Stars i den nyinstiftade Superettan herr:

– Det ska bli både roligt och spännande att får spela med Wetterbygden i Superettan. Min känsla är att vi har ett spännande lag med mycket talang. Vi har ett stort jobb framför oss men om vi lyckas med det, så är jag övertygad om att vi kommer kunna fightas om de ädlaste positionerna i serien. Jag hoppas kunna bidra med min rutin, en spelare som lite vet vad som krävs för att kunna spela med och mot dom bästa, säger Torbjörn Svensson.

Fakta Torbjörn Svensson # 13
28 år
198 cm
Forward
Klar för Wetterbygden Stars säsongen 2017-2018