Först utrymdes Luleå Energi Arena när brandalarmet gick precis innan matchstart. När väl matchen sen kom igång så var det mer eller mindre bara ett lag på banan och det var sannerligen inte Wetterbygden Stars. En eländig första halvlek (27-50) grusade alla ambitioner att komma tillbaka till “Lejonets kula” och upprepa bedriften från ifjol när man vann just i premiären uppe i Luleå. BC Luleå vinner premiären rättvist med 100-59.

Wetterbygden Stars hängde med hyfsat i ungefär 11-12 minuter, därefter var det monumental motvind på alla sätt och vis vilket symboliseras bäst med hjälp av skottstatistiken som fram tills halvtidsvilan handlade om ynka 29 % totalt från golvet varav hemska 14 % (2/14) från trepoängslinjen. Till detta kan vi lägga till fem av tio från straffkastlinjen och som om detta inte vore nog: 14-31 i returtagningen – vad var det egentligen som hände? Svaret på den frågan? Ingenting. Ingenting hände och mot ett så pass kapabelt lag som BC Luleå så räcker naturligtvis “ingenting” speciellt långt i de här sammanhangen.

Även om andra halvlek börjar bättre och energin verkar vara där så släcks densamma ganska omgående av stekheta hemmaspelare. I ärlighetens namn var det inte svårt att vara het i hemmalaget denna kväll för hur mycket vi än pratar om en iskall utdelning framåt, så fanns det inte en antydan till att försvarsspelet skulle kunna rädda upp någonting denna premiärafton. Totalt sett blir detta en kombination, av obefintligt anfallsspel o-c-h försvarsspel, som naturligtvis också speglar sig i slutresultatet och ingen kan argumentera för att BC Luleå ikväll var minst två klasser bättre än ett sällsynt håglöst bortalag.

Eloge till Jonathan Bohman som ändå sliter föredömligt och möjligtvis till Ty Sabin som får i 19 poäng men som bevisligen kan så mycket bättre även han. Nej, det här var en kväll som sent ska glömmas eller så är medicinen: “forget and move on”? Oavsett vilket så blir det naturligtvis en grannlaga uppgift för både ledare och spelare att ta reda på vilken väg att välja, det enda vi kan vara säkra på är att ingen lär vara oberörd av kvällens “icke-prestation”.

I samband med detta, och hur absurt det än kan låta efter att precis blivit manglade av en av SM-favoriterna, så ska det nu bli extremt intressant att se hur Wetterbygden Stars anammar nästa uppgift som innebär Norrköping Dolphins i hemmapremiären på tisdag kväll nästa vecka. Först då får vi ett kvitto på vad årets upplaga av Wetterbygden Stars egentligen är gjort av och först då vet vi om premiären i Luleå bara var ett olycksfall i arbetet.

Vår gissning är nog ändå att Wetterbygden Stars önskar att det vore tisdag redan nu.

Fotocred: Johan Sandström