BG Luleå kom till spel med fullt påslag på alla cylindrar i matchen mot Sparks. Anförda av främst Sofia Hägg, Amanda Kantzy och Lovisa Brunnberg klev man in och visade väldigt tydligt att man inte tänkte hålla igen på något sätt. Matchen var siffermässigt jämn i två av perioderna men med grym skottprocent från 3 p-linjen av Luleå och för många turn-overs från Sparks vinner BG Luleå enkelt och välförtjänt med 41-83.

Hägg punkterar tidigt

BG Luleås, Sofia Hägg, var den stora skillnaden i första halvlek. Med statistikraden 1 av 1 på 2p, 6 av 6! på 3:orna, 3 returer, 2 assists och 1 turn-over på 14:33 min speltid är hon den klart vassaste spelaren vi har mött denna säsong. Varje gång vi fick lite känning klev hon in och avgjorde spelet. Sparks prövade att ändra taktik flera gånger men lyckades inte få grepp om varken Sofia Hägg eller Luleås spel.

En arsenal av zoner

BG Luleå hade tydliga problem i man-man spelet mot oss och prövade därför både 3-2 och 1-3-1 zoner mot oss. Detta tog udden av vårt attackspel och vi blir av med bollen alldeles för enkelt många gånger.

”- Vi pratar oerhört mycket om och jobbar med att påverka de delar som vi själva kan påverka. Vi kan kommunicera, kriga på returer och lösa bollar, springa för fullt och tillsammans försöka följa den plan vi har innan matchen, oavsett vad motståndet heter eller gör mot oss. Vi går också framåt men vi får gå hem och göra läxan ännu bättre.” säger coach Johan Enbom.

Luleå vinner välförtjänt matchen och för Sparks väntar nu en veckas träning innan vi åker till Stockholm och möter Central för andra gången efter jul.

Bäst i hemmalaget var Danielle Elvbo med 18 poäng och 11 returer.

Perspektiv

Att Sparks målsättning var Superettan gick vi ut med tidigt. När vi nu är i Superettan och får möta de 8 bästa lagen i Basketettan (norra och södra) behöver vi ta vara på möjligheten att lära oss om oss själva och vad spel på denna nästa nivå innebär. Vi har en långsiktig plan och det betyder att denna säsong bygga en stabil stomme av unga spelare som kan ta detta vidare.

– Elitidrott handlar om att vinna. Talangutveckling handlar om att lära sig att vinna och utvecklas som människa, att lära sig mer om sig själv och sin egen prestation. Förstår vi detta och är beredda att lägga ner det arbete som krävs så tror jag alltid att vi har något att vinna. Jag är glad att vi som grupp tar oss an uppgiften på ett bra sätt.” avslutar Johan Enbom.

Nästa hemmamatch är lördag den 31/1 kl. 17:00 mot Luleå Stars.