Efter att Wetterbygden Stars vunnit de två första matcherna lagen emellan, så var det hemmalaget i lördagens match uppe i Karlsbergshallen, som kom ut och gjorde processen kort i säsongens tredje upplaga av ”The Battle Of The Stars”. Wetterbygden Stars hade inte en chans och vad värre är att man nu även tappade en stor del av den målskillnad man bunkrat upp med i de två tidigare vinsterna. Lördagens slutresultat skrivs till slut till 100-71 till Köping Stars favör.

När Mikael Axelsson omedelbart skickade i en trepoängare så var det också en trepoängare som på något sätt skulle slå an ton i vad som komma skulle. Det som kom var inget annat än en regelrätt överkörning av ett lag som från allra första stund såg ut och uppträdde som att hela säsongen stod på spel – vi pratar om Köping Stars. 27 insläppta poäng efter Q1 vittnar i sin tur om ett bortalag som kanske, kanske fortfarande var kvar i euforin efter segermatchen häromsistens mot Jämtland Basket, på något annat sätt går inte att förklara den ”ickenärvaro” som var fallet inledningsvis. 27 insläppta poäng under en period är naturligtvis alldeles för klent om man har några som helst ambitioner att komma till Västmanland och tävla med hela landskapets basketstolthet.

Jesper Wennerholm kommer från bänken med ett par minuter kvar av första halvlek och bidrar med något som i alla fall kan jämställas med någon form av ”jävlaranamma”. Med några starka attacker mot korgen så är han där och då den enskilt största anledningen till att matchen överhuvudtaget lever i halvtidsvilan, ”bara” underläge med tio poäng, 34-44.

De som hade hoppats på en ansiktsförändring modell större i inledningen av andra halvlek blev snabbt besvikna. Istället är det hemmalaget som tillåts ha lekstuga över hela banan medan bortalaget verkar sakna all form av svar på de synnerligen tuffa frågorna hemmalaget obönhörligen fortsätter att ställa. 13-31 i Q3 säger det mesta om hur det såg ut i den aktuella perioden och nu började goda råd bli ganska dyra om man i Wetterbygden Stars inte redan den 5 januari skulle bli av med hela sin målskillnad på ett och samma bräde.

Sista perioden slutar även den med förlust för Wetterbygden Sparks (24-25), en period som uteslutandes kom att handla om att försöka minimera skadorna så mycket som möjligt. När lidandet till slut är över så konstaterar vi att säsongens bottennapp är ett faktum och att man förlorat 29 poäng av de 45 dito man hade tillgodo inför matchen.

Att förlora på bortaplan mot Köping Stars är inget att skämmas över, det är det fler lag som kommer att göra, var så säkra. Det som man möjligtvis skulle kunna fundera över är på sättet man gör det, hur kunde det bli så här? Vi gissar att det är fler än vi som funderar i de banorna de dryga 40 milen hem från Köping och ska vi se något som helst positivt av detta, så är det möjligtvis det faktum att möjligheten att revanschera sig inte är längre än dryga 72 timmar bort.

På tisdag kväll gästar Borås Basket Huskvarna Sporthall och det ska naturligtvis bli ytterst spännande att se hur Wetterbygden Stars tacklar den här brutala snytingen som delades ut under lördagskvällen av ett inspirerat Köping Stars som därmed också har tagit upp jakten på sina namne i den aktuella serietabellen.