Året var 2011 och ett gäng oerhört talangfulla basketspelare har precis tagit studenten på Sanda Basketgymnasium. I den aktuella åldersklassen fanns det spelare som Charles ”Challe” Barton Jr, William Gutenius, Kristian Heder-Ternell, Mathias Liljekvist, Christoffer Henriks och en viss Kristoffer Grönhage.

Den sistnämnde har nu beslutat att återvända till den verksamhet som idag går under namnet Wetterbygden Highlanders och blir därmed en viktig pusselbit i sportchef Dennis Aulander tilltänkta lagbygge inför säsongen 2015-2016.

Sportchef, Dennis Aulander:

– ”I ”Noffen” får vi en irrationell spelare som i sina bästa stunder skulle kunna vara en av seriens bästa försvarsspelare på position 1-2. Något annat som jag alltid beundrat i ”Noffens” spel är hans mod och tuffhet, detta i kombination med hans kvickhet gör honom till en mycket spännande spelare att följa i vinter och blir en stor tillgång för vårt unga lag med sin rutin och erfarenhet av tidigare Basketettan-spel. Jag är oerhört stolt och glad över att få chansen att jobba med ”Noffen” igen och att han valt Wetterbygden Highlanders hoppas jag innebär jackpot för bägge parter, avslutar Dennis Aulander.

Under sitt sista år i på Sanda Basketgymnasium startade ”Noffen” 88 % av matcherna vilket vittnar om coach Aulanders tilltro till honom. Vidare snittade han dryga tio poäng/match och sköt dryga 53 % på tvåpoängare och 32 % på trepoängare, just ”Noffens” trepoängsskott kan bli en viktig tillgång för Highlanders under sin debutsäsong i Basketettan herr.

Efter sina tre år i gult linne uppe på Sanda tillbringade också ”Noffen” några säsonger i Brahe Basket innan han valde spel på lite lägre nivåer i Forum Basket.

Kristoffer ”Noffen” Grönhage kommenterar själv det faktum att han nu vänder uppåt i seriesystemet:

– ”Det som attraherar mig mest är den seriösa satsning som verkar göras på herrsidan med lag i både Basketligan herr (Nässjö Basket), Basketettan (Wetterbygden Highlanders) och div II (Forum Basket) – det känns fantastiskt roligt att få lov och vara med på något helt nytt och försöka sätta min prägel på en sådan verksamhet”, säger Kristoffer Grönhage.

Arbetet med att fortsätta forma Wetterbygden Highlanders fortsätter oförtrutet och en del av det arbetet  handlar bland annat om vilka spelare som kommer uppbringa någon av de tre dubbellicenser (redan klar för en dubbellicens är Abdou Medjedoub) som skulle innebära möjlighet för vederbörande att kombinera tränings/spel i både Basketligan herr och Basketettan herr.

Prio för hela herrverksamheten är att också finna en ny headcoach för Nässjö Basket med tanke på att Nemanja Jovanovic förra veckan meddelade att han utnyttjar en klasul som möjliggör arbete borta i USA.