Senast det begav sig i svartvitt var säsongen 2015-2016. Sedan dess har det onekligen hunnit rinna lite vatten under broarna. Nu står det klart att den rutinerade 28-åriga guarden, Kristoffer Grönhage, kommer tillbaka till föreningen efter att ha tillbringat de senaste säsongerna med stor framgång ute i Bankeryds Basket som nu tyvärr meddelat att man tvingats lämna återbud till spel i landets nästa högsta serie på herrsidan. 

Kristoffer ”Noffen” Grönhage beskrivs kanske bäst som spelare vad vi skulle kalla för ”irrationell”. Här pratar vi om en spelare som vet vart korgen är belägen och som av naturliga skäl haft en både stor och framträdande roll i sitt Bankeryds Basket de senaste säsongerna. Faktum är att han under den senaste säsongen var Superettans åttonde bästa poänggörare med ett snitt på dryga 19 poäng per match och där han i nästan av hälften av matcherna hällde i 25 poäng eller mer. Året innan dess snittade han dryga 25 poäng per match i Basketettan men trots hans offensiva kvaliteter så vet vi också vad han är kapabel till i försvarsspelet när han väl bestämmer sig och kliver upp och får igång dom där trumpinnarna till ben. Nu blir det alltså ett ”ofrivilligt” miljöombyte för Kristoffer Grönhage vilket han av förklarliga skäl upplever både jobbigt och spännande:

Jag väljer att komma tillbaka till Wetterbygden efter några roliga och givande år i Bankeryds Basket. Beslutet grundar sig i att Bankeryds Basket inte förmår spel i Superettan utan tvingas att dra sig tillbaka till div II och det är klart att det känns i hjärtat. Samtidigt känner jag att jag har mer att ge på den här nivån och är tacksam att jag nu ges den möjligheten. Att få chansen att vara en del av Wetterbygden Basketball igen kommer att bli väldigt spännande och jag ska försöka hjälpa laget så gott jag kan med min aggressiva spelstil. Jag är riktigt laddad över att få fortsätta min karriär i Wetterbygden Stars och nu få nya lagkamrater vid min sida, säger Kristoffer Grönhage.

En som är glad denna dag är headcoach Gabo Loaiza som av naturliga skäl inte hade räknat med en kvalitativ spelare som Kristoffer Grönhage i sitt lag för bara några dagar sedan. Så här säger coach Loaiza om sitt senaste nyförvärv:
Från det vi fick reda på att det eventuellt fanns en möjlighet att knyta oss an Kristoffer så har det gått otroligt fort. Vi har många spelare i laget, och ledare i föreningen för den delen, som känner till honom sedan tidigare och vet vad han är kapabel till och som naturligtvis nu är glada över att ha honom i föreningen istället för som motståndare. Med Kristoffer i laget kan vi laborera lite med laguppställningen på guardpositionerna vilket gör oss till ett mer flexibelt lag. Vi vill försöka kliva upp i försvaret, erövra bollen och vända spelet kvickt och det är klart att en explosiv spelare som Kristoffer kommer hjälpa oss med det. Även om Kristoffer är en utpräglad scorer på den här nivån så får vi inte heller glömma att han är skicklig att skapa även för sina lagkamrater. Det viktigaste för mig har ändå varit att säkerställa Kristoffers ambition och vilja att komma och spela för oss, förstå sin nya roll som säkerligen kommer skilja sig en del från den han haft i Bankeryd och om dessa bitar råder det ingen tvekan: det är en förståendes och högmotiverad spelare som ansluter till oss här i augusti, säger Gabo Loaiza.

Kristoffer Grönhage
# 14
Guard
Aktuell genom att precis skrivit på ett nytt ettårsavtal med Wetterbygden Stars