Trots ledning med 43-38 i halvtid kunde till slut inte Wetterbygden Stars stå emot ett frustandes Borås Basket sett över 40 minuter. Speciellt i tredje perioden (28-14 till hemmalaget) visar Borås Basket att man är ett lag som aspirerar på framskjutna positioner i tabellen när densamma ska summeras efter 36 omgångar någon gång i mitten av mars nästa år. Seger till slut för Borås Basket med 95-74.

Wetterbygden Stars behöver dock sannerligen inte skämmas för sin insats.

Trots att det är hemmalaget som inleder klart aggressivast och rättmätigt också går upp i ledning med fem poäng (24-19) efter en spelad period, så är det ett bortalag som fortsätter att tro på sin gameplan. Denna tro ska också belönas rikligt under den andra perioden där man går från fem poängs underläge till att plötsligt vara den som kör bilen när Hesa Fredrik förkunnar halvtidsvila, 43-38 till Boris Balibreas mannar. Framträdande så här långt in i matchen är Carl Engström som denna kväll bestämt sig för att avsluta med inget annat än stil och ackuratess (fem dunkar!) i offensivt tresekundersområde.

Sen kom då den här tredje perioden som mer eller mindre förstörde onsdagskvällen för gästerna från Sveriges vackraste bygd.

14-28 är siffror som är något för stora för att man överhuvudtaget ska kunna tävla med SBL: s mest kreativa och talangfulla lag offensivt sett på dennes hemmaplan. Att besvikelsen var påtaglig hos våra gäster i halvtidsvilan mellan den tredje och fjärde perioden gick knappast att ta miste på och en stor anledning till detta var naturligtvis att det någon gång redan under bussresan till Knalleland börjades bygga upp en tro om att detta skulle kunna gå, en känsla som sen förstärktes i omklädningsrummet under halvlek efter att man precis gjort 24-14 på ett paralyserat hemmalag och tagit ledning med 43-38.

Det finns säkert lika många variabler kring varför en matchbild kan svänga på detta sätt som det finns sandkorn i Sahara, den enskilt viktigaste tror vi dock handlar om att Borås Basket är ett ruskigt effektivt lag när man sätter den sidan till – det är ingen skam att förlora mot denna typ av motståndare på dennes hemmaplan. Det som naturligtvis svider är på vilket sätt det sker och som föranleder både besvikelse och frustration i Stars-lägret – 14-28 är som sagt några siffror för stort för att kunna acceptera att förlora med, hur talangfullt Borås Basket än må vara.

Även om bortalaget ger det ett försök under den sista perioden så får vi nog ändå i ärlighetens namn erkänna att hemmalaget är ett nummer för stort denna andra halvlek, allt annat känns bara som dåliga bortförklaringar när man förlorar en halvlek med 31-57.

Det var ändå inte utan att det fanns några glädjeämnen i Wetterbygden Stars denna kväll.

Carl Engström har vi redan varit inne på och visst syns det tydligt nu att den väldige Engström börjar få ihop både timing och teknik på ett helt annat sätt än vad som var fallet vid hans ankomst till laget för bara några veckor sedan – 17 poäng och nio returer är precis vad Wetterbygden Stars behöver från hans händer, inte minst i ”Den Matchen” som komma skall.

CJ Dunston gjorde 13 poäng och tog sex returer vilket får anses vara en ”normal” kväll för honom. Det som gläder lite extra en kväll som denna är att tre av fyra trepoängare hittade garnet vilket naturligtvis är monumentalt på alla sätt och vis gällande CJ: s självförtroende från den distansen. Jonathan Pelegs 14 poäng och fem assists är också värt ett omnämnande där kanske framförallt 14 avslut vittnar om att det är en helt annat approach offensivt från hans sida denna säsong – nu gäller det bara att skottprocenten följer efter men som dom brukar säga: ”det enda skott man inte sätter – är det man inte tar”.

Nu väntar en veckas av synnerligen viktiga förberedelser innan Wetterbygden Stars nästa tisdag ska försöka ta revansch för den nesliga insatsen i årets första derby ute i Nässjö Sporthall. Spelar man som man gjort den senaste tiden (och även i första halvlek ikväll) så finns det goda utsikter att man lyckas kvittera matchserien mot ”de gröne” nästa vecka.

För att lyckas med detta så behöver man som sagt förstärka känslan av det man gjort bra hittills och samtidigt radera kvällens andra halvlek omgående från hårddisken.

Forget.

And move on.