Det har knappast varit någon väl bevarad hemlighet att Wetterbygden Stars varit på jakt efter en stor spelare. Nu verkar den jakten vara över. Från Miami University (Ohio) har man kontrakterat den 206 cm långe och 23 år unge Logan McLane som alltså tillsammans med Waly Niang, Jonatan Bohman och Mantas Griskenas, blir den som ska försöka hålla fanan högt i Wetterbygden Stars på positionerna 4-5. 

Logan McLane är egentligen inte den traditionella centertypen. Här har den sportsliga ledningen för Wetterbygden Stars fått in en spelare, som förvisso kan spela med ryggen mot korgen, men som kanske har sina största fördelar offensivt attackerades utifrån genom både skott och dribbling – att han dessutom är fullt kapabel att avsluta med både höger och (framförallt) vänster hand i tresekundersområdet gör honom till en svårscoutad ung herre för blivande motståndarcoacher.

Defensivt är Logan McLane en erkänt skicklig skottblockare och är det inte så att han bokstavligen blockar bollen så är det mången motståndare i MAC conference som kan intyga hur svårt det varit att skjuta över ynglingen med rötterna i Winterville, North Carolina utan behöva korrigera, ändra, fundera, tänka med påföljden att 11 skott av 10 missat målet.

Enligt ryktena var Logan McLane en spelare som tidigt dök upp på radarn hos ledningen i Wetterbygden Stars, något som också bekräftas av sportchefen, Dennis Aulander:

Det stämmer att Logan tidigt var under vår radar. Precis som med allt annat vill man försöka göra ett så digert och noggrant jobb som möjligt samtidigt som man inte vill stressa in i någonting. Jag vet inte hur många spelare som passerat revy under sommaren men när vi nu närmar oss augusti och försäsongsstart så är det ändå i Logan vi nu landat vilket känns bra på alla sätt och vis.

– Precis som jag nämnt i något annat sammanhang så är det alltid lite vanskligt att plocka unga spelare direkt från college. Fördelen med dessa spelare är dock att de kommer med en stor portion hjärta och en iver att vilja visa upp sig från sin bästa sida på sitt första professionella uppdrag som basketspelare. Det första Logan frågade om när det stod klart med oss i Stars var vilken boll vi spelar med. Han ville komma igång med rätt boll omgående i träningen och den typen av inställning måste man bara älska. Det ska bli spännande att se vad Logan kan uträtta i Svenska Basketligan, säger Dennis Aulander.

När vi når Logan McLane befinner han sig hemma i föräldrahemmet i USA och kan knappt vänta på att få kasta sig på det där planet som ska ta honom över Atlanten, närmare bestämt till Sverige och Vätterbygden. Om sitt första uppdrag utomlands har han många funderingar:

– För det första vill jag bara ge uttryck för hur oerhört tacksam jag är för den här möjligheten att komma och representera Wetterbygden Stars och vara en del av den resa som hela föreningen befinner sig ute på. Jag vet att jag kommer komma till en miljö där jag kommer få lära mig av erkänt skickliga coacher och även i vissa fall, från mer erfarna lagkamrater. Jag älskar att tävla och ser fram emot detta, både internt på träningar och i samband med våra kommande matcher. Jag har aldrig haft några problem med att jobba hårt och kommer fortsätta på den inslagna vägen då det är det enda sättet jag känner till att nå framgång på. På sikt hoppas jag kunna tillhöra en organisation som vinner den allra sista basketmatchen på säsongen, om det sker i Wetterbygden eller någon annanstans får framtiden utvisa, avslutar Wetterbygden Stars senaste rekrytering, Logan McLane.

Fakta Logan McLane

Spelar med tröjnummer # 11
23 år
206 cm

Nyligen signat avtal (1 år) med Wetterbygden Stars