Efter en framgångsrik första säsong för Sparks, tar nu Wetterbygden Basketball nästa steg för att skapa de bästa förutsättningar för den elitsatsning som påbörjats under 2014. För att ytterligare visa kraft i denna satsning, har vi nu stärkt upp arbetet bakom kulisserna rejält. En helt ny styrelse, full av kompetens från alla de olika områden som behövs för att bygga en modern idrottsförening på högsta nivå. Denna nya styrelse valdes in i samband med föreningens årsmöte i mars. Detta är Wetterbygden Basketball styrelse 2015:

Lotta Frenssen – ordförande

Personen som fått det ärofyllda uppdraget att leda Wetterbygden Basketball mot nya utmaningar från ordförandepositionen är ingen mindre än Lotta Frenssen, ett välbekant ansikte för basketfolket i regionen. Uppvuxen i Stockholm och Kalmar så har Wetterbygden Basketballs nya ordförande mycket att tacka idrotten för i allmänhet och basketen i Vätterbygden i synnerhet. Som 15-åring antogs till Sanda Basketgymnasium under Miki Herkels och Göran Henriks ledning. Efter studenten vid Sanda Basketgymnasium bar det sedan av till USA (första svensk att delta i en NCAA-final) för universitetsstudier som i sin tur innebar en gedigen utbildning. Denna utbildning med tillhörande livserfarenhet har renderat poster inom såväl multinationella företag som mindre verksamheter – idag är Lotta Frenssen Nordic Marketing Manager för företaget 3M.

– ”Den grund jag fått vi basketen har jag lyckats bygga vidare på inom arbetslivet. Jag har en bred bakgrund inom detsamma tack vare mina erfarenheter som utveckling av motorer och drivsystem, bygge av hemsidor på internet, projektledare, marknadschef och VD inom en rad olika marknader och branscher”, säger Lotta Frenssen.

– ”Jag hoppas kunna bidra med mina erfarenheter och mitt nätverk för att lyfta Wetterbygden Basketball till nästa steg. Jag ser mycket fram emot att få ge tillbaka lite av allt jag själv fått – inte minst under mina år på Sanda Basketgymnasium. Wetterbygden Basketball bygger på ett fantastiskt gediget fundament som Nässjö Basket, Forum Basket och Sanda Basketgymnasium byggt. Det är min övertygelse att föreningen går en ljus framtid till mötes. Det är en stor ära för mig att vara en del av detta”, avslutar Lotta Frenssen, Wetterbygden Basketball nya ordförande.

Henrik Hall – kassör

Pappa, civilekonom, egenföretagare, basketamatör och äventyrare

”Jag har suttit i fler föreningsstyrelser än jag kan räkna till, har deltagit på fler årsmöten än jag skulle önskat och ett flertal gånger skrivit protokoll, stadgar och allsköns dokument. Jag driver egen firma inom bokföring och rådgivning till mikroföretag och tänker se till att det inte råder minsta tveksamhet kring ekonomin i Wetterbygden Basketball. Jag älskar basket både som spelare, åskådare och funktionär och är väldigt glad att få vara med och bidra till detta fantastiska basketprojekt som kommer att sprida så mycket glädje i vår hembygd”

Dennis Aulander – sekreterare

Elittränare, FECC-tränare (FIBA), fyra SM-guld med Plannja Basket, 50 A-landskamper

”Jag hoppas kunna bidra med en del erfarenhet när det kommer till det rent sportsliga. Jag tror att jag vet vad som krävs för att kunna husera på yttersta nivå både internationellt och nationellt, både som spelare och ledare. Jag är otroligt stolt över vad vi lyckats åstadkomma så här långt inom ramen för Wetterbygden Basketball, och för mig personligen innebär ju tillsättningen av vår nya styrelse att föreningen får nytt syre och kan ta sig an framtiden med tillförsikt”

Andreas Krona – ledamot

Gift och pappa till två basketspelare i Forum Basket,  uppvuxen i Nässjö men bor i Jönköping sedan 20 år tillbaka. Driver Callo Sintermetall i Nässjö tillsammans med sina två bröder

”Mina erfarenheter kring själva spelandet är begränsat till lite ungdomsbasket i Nässjö Basket och A-lagsbasket i Borlänge Basket efter studenten. Har drivit vårt familjeföretag i 20 år tillsammans med mina två bröder och vår far, och hoppas att denna erfarenhet kan komma Wetterbygden Basketball till gagn. Speciellt när det gäller att driva frågor för att sedan få till konkreta handlingsplaner. Efter alla år som företagare hoppas jag också kunna bidra med kontakter in i näringslivet”

Charlotte Hedenborn – ledamot

Glad, envis och med mycket skinn på näsan och hjärtat på rätt ställe. VD för Reach Consulting – ett helt vanligt ovanligt konsultbolag. Omges dagarna i ända av diverse fantastiskt sköna tekniknördar

”Jag hoppas att kunna ge Wetterbygden Basketball en röst i näringslivet genom min entusiasm och driv. Jag hoppas även kunna komma med lite nya infallsvinklar och erfarenheter när det gäller nya projekt. Sparks premiärmatch inne i Arenan gav mig förutom hes röst också mersmak när det gäller Wetterbygden Basketball”

Thomas Ekström – ledamot

40 år i basketens tjänst. Servicechef på GE Healthcare. Stark man i Forum Basket

”Med drygt 30 års erfarenhet av hur man utvecklar och driver en basketförening, så hoppas jag kunna dela med mig av min erfarenhet till Wetterbygden Basketball. Dessutom brinner jag för basketen i Jönköping, och i synnerhet dambasketen, där jag aktivt vill verka för att få näringslivet att ställa upp på vår elitsatsning för tjejer/damer. Här kan mitt goda kontaktnät i näringslivet komma väl till hands”

Johan Enbom – ledamot

Elittränare. Årets coach tre gånger i två länder. Förbundskapten Danmark (dam) 2010-2012

”Utöver mina erfarenheter som coach på högsta internationella och nationella nivå så har jag även erfarenhet av styrelseposter i både distriktsstyrelser och föreningsstyrelser. Utöver detta har jag jobbat med elitfrågor på Smålandsidrotten samt hunnit med och vara sportchef och utvecklingsansvarig i både klubbar och förbund. Jag hoppas kunna bidra med mina erfarenheter av dessa uppdrag till Wetterbygden Basketball”

Ulf Classon – ledamot

Aktiv inom basketen i över 35 år. Specialpedagog. Sportchef Nässjö Basket

”Med över 35 år i basketens tjänst så hoppas jag kunna bidra framförallt på det sportsliga planet, i synnerhet nu när vi första gången i Nässjö Baskets historia knäckte koden vad det innebär att gå till slutspel – en erfarenhet som jag hoppas även ska gynna Wetterbygden Basketball när det kommer till en känsla av att det går att åstadkomma stora saker inom basketen även i denna del av landet”

Kontaktuppgifter Wetterbygden Basketball Styrelse 2015-2016:

Ordförande Lotta Frenssen – 0722018502
Kassör Henrik Hall – 0708944624
Sekreterare Dennis Aulander – 0761159250
Ledamot Andreas Krona – 0705597063
Ledamot Charlotte Hedenborn – 0708617563
Ledamot Thomas Ekström – 0708941106
Ledamot Johan Enbom – 0761159238
Ledamot Ulf Classon – 0701520921